Wil je een veilige woonkamer creëren? Een badkamer met glazen deuren waar niemand letsel oploopt? Of ga je voor een glazen overkapping? Dan is veiligheidsglas de oplossing voor jou. Er zijn drie soorten veiligheidsglas, namelijk gehard glas, gelaagd glas en gehard gelaagd glas. Welke glassoort bij jouw situatie past, is afhankelijk van een aantal factoren. In deze blog vertellen wij jou meer over veiligheidsglas, zodat jij weet welke glassoort bij jou past!

Gehard glas voor jouw interieur

Bij gehard glas wordt het glas door een thermische of chemische behandeling sterker gemaakt. Dankzij het proces ontstaat er spanning tussen de kern en de buitenkant, waardoor de glasplaat bij elkaar blijft en bij schade in duizenden kleine (onscherpe) stukjes breekt. Dit verkleint de kans op verwondingen. Dit veiligheidsglas wordt met name gebruikt binnen het interieur van woningen en kantoren. Zo is gehard glas ideaal voor douchedeuren, binnendeuren, tafelbladen, afscheiding van ruimtes en vitrinekasten.

Gelaagd glas wordt op veel plekken toegepast

Gelaagd glas is opgebouwd uit twee glasplaten. Tussen deze glasplaten zit een kunststoffolie, wat ervoor zorgt dat het veiligheidsglas niet uit elkaar valt als het breekt. Omdat het glas inbraakvertragend en geluidswerend is, is het een voordelige en veilige glasoplossing voor veel locaties. Het wordt veel toegepast op daken, ramen en overkappingen van woningen. Tegelijkertijd maken winkels en bedrijven er gebruik van als etalageraam.

Gehard-gelaagd glas zorgt voor nóg meer veiligheid

Omdat gehard-gelaagd glas een combinatie van gehard en gelaagd glas is, biedt dit veiligheidsglas extra veiligheid. Met de transparante folielaag wordt voorkomen dat het glas uiteenvalt als het breekt. Gehard-gelaagd glas is inbraakvertragend en de kans dat het breekt of dat je letsel oploopt is klein. Dit veiligheidsglas wordt doorgaans op dezelfde locaties toegepast als gelaagd glas, maar wordt ook veel gebruikt voor balustrades of windschermen.

Welk glas kies jij?

Of je nu op zoek bent naar veiligheidsglas voor jouw balkon, voor een nieuwe douchedeur of voor een andere toepassing, bij Glashandelonline.com wordt al het bovengenoemde veiligheidsglas aangeboden. Je vindt altijd een glassoort die bij jouw doeleinde past!