Van een mooie glazen douchedeur of douchewand in de badkamer wil je natuurlijk zo lang mogelijk de glans behouden en kalkaanslag vermijden. Als je gaat zoeken naar een manier om het glas goed schoon te maken, en schoon te houden, zijn er allerlei tips te vinden. Maar wat is nu de juiste manier?

Hoe voorkom je kalkaanslag bij een glazen douchedeur? 

Hoe goed een anti-kalk middel het glas ook zal reinigen, kunnen deze krachtige schoomaakmiddelen helaas wel het douchebeslag aantasten. Erg vervelend als het glas dan wel mooi schoon is maar het beslag binnen no-time vervangen moet worden.

Als de aantasting van het beslag door het gebruik van anti-kalk of andere alchoholhoudende middelen eenmaal is begonnen dan is het ook niet meer te stoppen. Om aantasting te voorkomen adviseren wij de douchedeur of douchewand en het beslag schoon te maken met warm water en schoonmaakazijn.

Na het douchen kan de deur met een trekker worden ontdaan van overtollig water. Als het daarna wordt drooggewreven met een handdoek dan is periodiek schoonmaken met schoonmaakazijn en water voldoende.

 

Hoe zit het met Timeless glas?

Een misvatting welke wij vaak horen is dat er een douchedeur of douchewand met Timeless coating niet schoongemaakt hoeft te worden, maar helaas is niets minder waar. Ook deze deuren moeten regelmatig schoongemaakt worden met warm water en schoonmaakazijn.

De Timeless coating zorgt er wel voor dat de wand of deur makkelijker is schoon te maken, maar nog steeds is het aan te raden om na iedere douchebeurt de wand na te drogen of af te nemen met een trekker. 

Wil je meer weten over een glazen douchedeur, glazen douchewand of een binnendeur van glas? Onze specialisten helpen je graag met een passend advies. Bel 0162 – 454 963 of stuur een e-mail naar info@glashandelonline.com