Als je door de bouwmarkten loopt kom je volop deuren van hout tegen, omdat de meerderheid toch nog steeds kiest voor een veilige optie en dus een standaard houten deur.  Jammer, want er is zoveel meer mogelijk om je huis uniek te maken!

Waar een dichte houten deur de ruimte helemaal afsluit, zorgt een glazen binnendeur juist voor meer openheid en ruimte in je interieur.

Meer licht in huis 

Een glazen binnendeur op maat is misschien wel iets duurder, maar dan heb je ook wel een echte blikvanger in huis! Een binnendeur van glas past perfect bij een modern interieur, maar ook in een klassiek interieur kun je prima glas gebruiken. Kijk bijvoorbeeld naar een klassieke houten opdek binnendeur met glas. Als je deze deur voorziet van glazen ruitjes van helder glas of gekleurd glas heeft het ook hele chique uitstraling.   

Stalen deuren met glas

Het kan je vast niet ontgaan zijn, de absolute trend van dit moment is de stalen deur met glas. Buiten een ruimtelijk gevoel geven stalen deuren een stoere look aan je interieur. De toepassingsmogelijkheden voor stalen puien en deuren zijn eindeloos, maar omdat het maatwerk is komen deze deuren ook samen met een aardig prijskaartje. Een goed alternatief voor stalen deuren zijn steel look deuren. Deze deuren zijn gemaakt van hout en meestal afgelakt in mooi mat zwart, RAL 9005 of de wat zachtere off black tint.

Is een stalen deur of steel look deur een beetje te zwaar voor jouw interieur dan is een goedkoper alternatief een glazen binnendeurWel voordeliger, maar zeker niet minder stijlvol! Wil je dan alsnog gaan voor een stoere look? Dan voorzie je de glazen binnendeur van mat zwart beslag.

Welke glazen binnendeuren zijn er? 

Waar jouw keuze ook op valt, glazen binnendeuren hebben allemaal twee dingen gemeen.

 1) Glazen binnendeuren zijn allemaal gemaakt van gehard glas. Gehard glas is door verhitting enorm sterk gemaakt en zal ook niet zo makkelijk breken. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje, dus mocht het onverhoopt wel breken dan valt gehard glas uiteen in duizenden stukjes die veel minder scherp zijn dan ongehard glas.

2) Daarnaast zijn alle glazen deuren op maat leverbaar in helder glas, mat glas en figuurglas zoals crepi, chinchilla. Ook een glazen deur op maat in gekleurd glas is volledig op maat samen te stellen. 

Glazen binnendeur op maat

Wat is een opdek binnendeur?

Een opdek binnendeur valt (gedeeltelijk) op het kozijn en wordt het meest gebruikt als binnendeur. Vaak is het lastig om de perfecte opdekdeur te vinden. In plaats van een houten opdek binnendeur met glas, kun je ook kiezen voor een opdek binnendeur van glas in verschillende glassoorten. Hoewel de meeste mensen kiezen voor helder glas en mat glas zijn ook gekleurd glas en figuurglas mogelijk. En het mooie is, ook alle opdekdeuren kunnen volledig op maat worden gemaakt.

Waar een opdek binnendeur van mat glas juist prima kan in een badkamer, creëer je meer ruimte en licht met een opdek binnendeur van helder glas tussen de woonkamer en hal. Door mat glas, ook wel acide glas genoemd, zie je wel contouren maar kun je niet door de deur heen kijken.

Wat is een stompe binnendeur?

Het verschil tussen een stompe deur en opdek deur is dat een stompe deur geheel in het kozijn valt, terwijl een opdekdeur op het kozijn valt. Een stompe binnendeur van glas kan door middel van scharnieren in het bestaande kozijn te worden gemonteerd.

Door onze meetinstructie kun je eenvoudig de juiste maten van de deur en positie van de scharnieren opmeten.

Wat is een pendeldeur?

Meestal wordt er als douchedeur een pendeldeur gebruikt, maar wist je dat pendeldeuren niet alleen in de douche maar ook prima als  binnendeur gebruikt kunnen worden? Een glazen pendeldeur wordt ook wel glazen taatsdeur genoemd, zij kunnen beide kanten op draaien en worden gemonteerd zonder kozijn. Bij een glazen pendeldeur op maat zijn de scharnieren aan de zijkanten bevestigd, terwijl bij taatsdeuren het draaipunt aan de onder-en bovenkant zit.

Wat is een schuifdeur?

Schuifdeuren van hout, zogenaamde barn doors, zijn erg trendy en gewild. Deze trend zit zich ook voort in schuifdeuren van glas. Een glazen schuifdeur op maat bespaart ruimte en geeft meer licht in huis.  

Kortom, voor een luxe en stijlvolle uitstraling kies je voor een glazen binnendeur op maat in je interieur. Mocht je er zelf niet aan uit komen dan helpen wij je graag met een advies en offerte op maat.