We horen je al denken: ‘Melkglas? Glas dat wit is, de kleur van melk?’. Dat is begrijpelijk. Maar niets is minder waar. Melkglas is mat glas en wordt ook wel acide glas, satijnglas of etsglas genoemd. Het glas is aan één zijde gezuurd, zodat er niet goed doorheen gekeken kan worden, maar er tegelijkertijd wel voldoende lichtinval is. Het wordt voor uiteenlopende toepassingen gebruikt. In deze blog vertellen we jou graag meer waarvoor melkglas zoal gebruikt wordt. Zo doe je alvast inspiratie op en misschien gebruik jij binnenkort ook wel mat glas in jouw woning.  

Creëer privacy met mat glas als douchedeur of -wand

Douchedeuren en douchewanden van glas blijven groeien aan populariteit. Dit zorgt voor een moderne look in jouw badkamer. Bovendien lijkt de ruimte optisch groter en blijft er voldoende lichtinval. Heb je toch behoefte aan meer privacy tijdens het douchen? Dan kies je voor een douchedeur of -wand van melkglas. Het ruimtelijke gevoel blijft behouden en dat terwijl tijdens een douchebeurt slechts de contouren van het lichaam zichtbaar zijn.

Melkglas als waardevolle toevoeging in jouw interieur

Melkglas wordt toegepast op meer plekken dan alleen de douche. Het glas wordt ook vaak gebruikt bij binnendeuren om ruimtes van elkaar te scheiden, zoals de slaapkamer en de badkamer. Of kies voor een tafelblad of spatwand van mat glas. Krassen die in de loop der tijd ontstaan, zijn nagenoeg onzichtbaar. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt bij kastplanken en vitrinekasten.

Voor welke afmetingen heb jij mat glas nodig?

Bij Glashandelonline.com is melkglas verkrijgbaar in verschillende diktes, namelijk 3mm, 4mm, 6mm, 8mm en 10mm, en de lengte en breedte bepaal je zelf. Zo bestel je altijd het mat glas in de afmetingen die jouw voorkeur hebben!