Veel mensen hebben graag veel licht in hun woning en dat is ook heerlijk! In de winter kun je alle zonlicht goed gebruiken, maar in de huidige zomers kan het nogal behoorlijk warm worden. Waar dubbel glas zorgt voor een prima warmteisolatie, zorgt zonwerend glas ervoor dat het licht wel binnen komt maar de zon en warmte buiten blijft. Dit is ideaal voor ruimtes met veel ramen waar de temperatuur hoog kan oplopen.

Wij hebben ons assortiment uitgebreid met ZHR++ glas. Het aanzicht van ZHR++ glas is zo goed als neutraal. Er is bijna geen verschil met standaard dubbel glas te zien. Daarnaast hebben alle varianten van ZHR++ een Ug-waarde wat overeenkomt met HR++ glas. De Ug-waarde is de isolatiewaarde voor tweevoudig dubbel glas. Hoe lager de Ug-waarde, hoe beter de isolatie. Wat is zonwerend glas?

Zonwerend glas wordt ook wel warmtewerend glas genoemd. Zonwerend glas heeft dezelfde opbouw als HR++ glas maar heeft zonwerende coating. Deze coating is gemaakt van fijne ijzerdeeltjes, metaaloxide, en wordt aan de binnenzijde van het raam aangebracht. Het glas wordt daardoor minder doorzichtig en de zonnestralen worden zo voor een groot gedeelte gereflecteerd. De dikte van de aangebrachte coating bepaald de mate van transparantie.  

Zonwerend en warmtewerend glas - ZHR++

Voordelen van zonwerend glas

- het glas filtert tot 60 % van de warmte in vergelijking met standaard dubbelglas

- lagere energiekosten door de warmtewerende werking in de zomer (geen airco) en
  de warmteisolatie in de winter

- duurzaam en milieuvriendelijk

Nadelen van zonwerend glas

Een klein nadeel is dat er door de speciale coating iets minder licht de ruimte in komt. Dit is ± 4-6% minder, afhankelijk van het type zonwerende coating dat op het glas zit. 

Hoe is de prijs van warmtewerend glas opgebouwd?
De prijs van warmtewerend glas wordt bepaald door de afmetingen en het type zonwerend dubbel glas. Zonnewerend glas is namelijk leverbaar in een standaard uitvoering met aan twee zijdes enkel glas, 1-zijdig gelaagd glas of 2-zijdig gelaagd. 


Wil je meer weten over zonwerend glas of ander isolatieglas? Onze specialisten helpen je graag met een passend advies. Bel 0162 – 454963 of stuur een e-mail naar
info@glashandelonline.com