Ga je de keuken verbouwen en het fornuis voorzien van een spatwand? Een spiegel ophangen in de woonkamer ter decoratie? Of ga je de badkamer verbouwen en de douche voorzien van een douchewand? Als je een handige doe-het-zelver bent, zijn het werkzaamheden die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Je moet uiteraard wel rekening houden met de materialen en het gereedschap dat je nodig hebt. Maar, hoe weet je nu welke glasbenodigdheden je nodig hebt? Lees snel verder en na het lezen van zo’n 300 woorden weet jij welke producten je nodig hebt.

Voor iedere klus passende lijm, kit en stopverf

Voor veel klussen waar glas bij komt kijken zijn lijm, kit en stopverf onmisbare glasbenodigdheden. Zo is stopverf een uitkomst voor toepassingen met enkel glas in hout, metaal of beton. Sterke lijmkitten zijn ideaal voor het plakken van glas en andere materialen op een ondergrond. Siliconenkit is dan weer geschikt in badkamers, voor buiten en in andere vochtige ruimtes. Beglazingskit wordt, zoals de naam al doet vermoeden, het meest gebruikt bij glastoepassingen. Uiteraard horen hier ook gereedschappen en toebehoren bij om het kitten en lijmen jou zo eenvoudig mogelijk te maken.

Veiligheid voorop

Voordat je als handige doe-het-zelver aan de slag gaat, is het belangrijk dat je denkt aan je eigen veiligheid. Je wilt niet blind worden, omdat er een splinter in je oog zit. Of wat dacht je van de risico’s van een glassnijder. Ongelukken zitten in een klein hoekje. Daarom is het verstandig om tijdens het klussen een veiligheidsbril, polsbeschermer en gehoorbeschermer te dragen. Zijn de werkzaamheden complex en groot? Dan zijn een veiligheidshelm, schort en een fijnstofmasker aan te raden.

Tal van andere glasbenodigdheden

De bovengenoemde glasbenodigdheden zijn de producten die jij gegarandeerd nodig zult hebben tijdens het klussen. Waarschijnlijk heb je producten als meetgereedschap, beschermings- en reinigingsmiddelen voor glas en handgereedschappen al in huis. Mocht je dit niet in huis hebben, dan vind je deze glasbenodigdheden ook in de webshop van Glashandelonline.com.

Ben jij eruit en weet je welke glasbenodigdheden je nodig hebt? Bestel de producten online en het klussen kan snel beginnen.