Bij een glazen tafel of salontafel kun je al snel een nostalgisch gevoel krijgen. Denk maar eens terug aan de salontafel bij oma of een oudtante. Nostalgie misschien wel, maar oudbollig zeker niet! Een glazen tafelblad past ook prima in een modern interieur.

Hoewel een glazen tafel altijd wel iets elegants over zich heeft is het ook erg leuk om te experimenteren met een tafel of bijzettafel van glas in een stoer of scandinavisch interieur.

Salontafel van glas

Er is zoveel keuze in glazen tafelbladen, welke moet ik kiezen?

Om een houten tafel te beschermen tegen vlekken en kringen kun je een glasplaat op je tafel leggen. Een glazen tafelblad op maat is in vrijwel iedere vorm te krijgen, vierkant of rond, rechthoek of ovaal. Of misschien past een glasplaat in brons, groen of grijs tint beter?

Onze tafelbladen zijn allemaal gemaakt van gehard glas, dit glas is 5x sterker dan normaal enkel glas. De randen worden glad geslepen met een klein schuin randje. Maar het belangrijkste is dat de dikte van het tafelblad past bij de lengte en breedte van  de tafel.

Voor een salontafel, bijzettafel of kleine tafel tot max. 1300 x 700 mm kun je een 4 mm dik tafelblad gebruiken. Bij grotere eettafels van maximaal 2300 x 1000 mm kun je een 6 mm dik tafelblad gebruiken. Mocht de tafel niet volledig ondersteund worden dan is minimale glasdikte van 10 mm het meest geschikt.

Glasplaat voor tafel

Heb je een tuintafel van hout of rattan? Of zo’n toffe hocker die past bij je loungeset? Het liefste wil je deze beschermen tegen vuil en weersinvloeden. En hoe handig is het om op de hocker een glasplaat te plaatsen zodat de glazen niet zo makkelijk omvallen? 

Een glazen tafelblad kun je makkelijk los op een tuintafel of hocker plaatsen. Ben je toch bang dat het tafelblad gaat schuiven dan kun je ook siliconen dopjes gebruiken om schuiven te voorkomen.

Tafelblad tuintafel

Als er slecht weer op komst is adviseren wij wel om de glasplaat even binnen te zetten om het risico op breuk of beschadiging te verkleinen. 

Wil je meer weten over glazen tafelbladen? Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel 0162 – 454963 of stuur een mail naar info@glashandelonline.com