• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Douchedeur strips voor aan de onderkant van een glazen douchedeur


Door aantasting van kalkaanslag en zeepresten zullen de douchedeur strips aan de onderkant vervangen moeten worden. Het schoonmaken van een douchestrip kan een tijdrovend en lastig klusje zijn. Glashandelonline.com heeft een ruim assortiment douchedeur strips voor aan de onderkant van de douchedeur. De onderstrips kunnen eenvoudig op de onderzijde van de glazen douchedeuren worden geschoven. Controleer van te voren wel goed hoe dik het glas van de douchedeur is en hoeveel ruimte er tussen de douchedeur en vloer of douchedeur en douchebak is. Dit om te zorgen dat de douchestrip goed aansluit en het spatwater tegen houden.  De douchedeur strips zijn in de glasdiktes 6mm, 8mm, 10mm en 12mm leverbaar. 

De meeste onderstripppen voor de douchedeur beschikken over een zogeheten afwateringslip. Hierdoor loopt het water dat aan de binnenkant van de douchedeur naar beneden zakt netjes terug de doucheruimte in.

Lekken van water in de badkamer voorkomen

Om het lekken van water bij een glazen douchedeuren te voorkomen gaat een onderstrip voor de douchedeur zeker bijdragen. Niets is zo vervelend om na het douchen de hele badkamer nog te moeten dweilen. Het water wat onder de deur doorloopt wordt nu tegengehouden door een douchestrip. Door goed te letten op de juiste vrije ruimte onder de douchedeur kiest u voor de juiste onderstrip. Hierdoor kan de douchedeur prima bewegen zonder dat de douchestrip snel gaat slijten. Als de douchestrip na verloop van tijd toch is versleten of vies is geworden dient de douchedeur strip aan de onderkant te worden vervangen. 

Een waterkering op de douchebak of in de inloopdouche

Wanneer u liever geen douchedeur strip gebruikt kan er ook gekozen worden voor een waterkering van 5mm of 10mm hoogte. Deze heeft een platte onderkant die eenvoudig met een siliconenkit of lijm op de vloer gemonteerd kan worden. Ook is deze waterkering geschikt om te gebruiken bij een inloopdouche om te voorkomen dat het water de douche uitloopt. Een waterkering, ook wel lekdorpel genoemd, wordt ook vaak i.c.m. een douchestrip gebruikt wanneer de ruimte onder de douchedeur te groot is voor een afdichtprofiel of waterkering. Door deze doucheprofielen met elkaar te combineren kan een grotere kier worden geblokkeerd. Zo kan bijvoorbeeld met een lekdorpel van 10mm hoogte en een lekstrip met een lip van 11mm een ruimte van maar liefst 21mm worden afgedicht.

Douchestrip voor een kwartronde douchedeur
Ook voor een kwartronde douchedeur zijn er onderstrips beschikbaar, zoals een kwartronde douchestrip met middenlip of een kwartronde douchestrip met bolprofiel. Deze hebben een radius van ±500mm, waarbij er een klein beetje speling is. Deze doucheprofielen zijn speciaal ontwikkeld voor een kwart ronde douchedeur of douchecabine. De normale douchedeur strips zijn namelijk gemaakt van hard kunststof en zijn vrij stug. Deze zijn dus onmogelijk te buigen. 

De meeste afdichtprofielen voor onder de douchedeur zijn direct uit voorraad leverbaar en worden binnen 1 - 3 werkdagen met de pakketdienst bij u thuis afgeleverd. Indien u op zoek bent naar een douchedeur strip welke niet op onze website staat kunt u met ons contact opnemen via info@glashandelonline.com of 0162-454963. Onze specialisten helpen u graag verder!
 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4