• Ruim aanbod in glas en spiegels
  • Klantbeoordeling: 9,2
  • Scherpe prijzen
  • Inmeetservice met pasgarantie (NL)
  • Momenteel alleen in Nederland
0162 - 454 963
info@glashandelonline.com
06 - 100 613 92

Douchestrips voor aan de onderkant van een glazen douchedeur


Glashandelonline.com heeft een ruim assortiment doucheprofielen voor aan de onderkant van de douchedeur. De douchestrips kunnen eenvoudig op de onderzijde van de douchedeur worden geschoven. Controleer van te voren wel goed hoe dik het glas van de douchedeur is en hoeveel ruimte er tussen de douchedeur en vloer of douchedeur en douchebak is. Dit om te zorgen dat de strips goed aansluiten en het spatwater tegen houden. De lekstrips zijn in de glasdiktes 6mm, 8mm, 10mm en 12mm leverbaar. De meeste onderstrips voor de douchedeur beschikken over een zogeheten afwateringslip. Hierdoor loopt het water dat aan de binnenkant van de douchedeur naar beneden zakt netjes terug de doucheruimte in.

Een waterkering op de douchebak of in de inloopdouche

Wanneer u liever niet een lekstrip gebruikt kan er ook gekozen worden voor een waterkering van 5mm of 10mm hoogte. Deze heeft een platte onderkant die eenvoudig met een siliconenkit of lijm op de vloer gemonteerd kan worden. Ook is deze waterkering geschikt om te gebruiken bij een inloopdouche om te voorkomen dat het water de douche uitloopt. Een waterkering, ook wel lekdorpel genoemd, wordt ook vaak i.c.m. een douchestrip gebruikt wanneer de ruimte onder de douchedeur te groot is voor een afdichtprofiel of waterkering. Door deze doucheprofielen met elkaar te combineren kan een grotere kier worden geblokkeerd. Zo kan bijvoorbeeld met een lekdorpel van 10mm hoogte en een lekstrip met een lip van 11mm een ruimte van maar liefst 21mm worden afgedicht.

Kwartronde douchedeur?
Ook voor een kwartronde douchedeur zijn er onderstrips beschikbaar. Deze hebben een radius van ±500mm, waarbij er een klein beetje speling is. Deze doucheprofielen zijn speciaal ontwikkeld voor een kwart ronde douchedeur of douchecabine. De standaard douchestrips zijn namelijk gemaakt van hard kunststof en zijn vrij stug. Deze zijn dus onmogelijk te buigen. 

De meeste afdichtprofielen voor onder de douchedeur zijn direct uit voorraad leverbaar en worden binnen 1 - 3 werkdagen met de pakketdienst bij u thuis afgeleverd. Indien u op zoek bent naar een douchestrip welke niet op onze website staat kunt u met ons contact opnemen via info@glashandelonline.com of 0162-454963. Onze specialisten helpen u graag verder!
  • Ruim aanbod in glas en spiegels
  • Klantbeoordeling: 9,2
  • Scherpe prijzen
  • Inmeetservice met pasgarantie (NL)
  • Momenteel alleen in Nederland