• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Gehard glas op maat bestellen bij Glashandelonline.com


Wanneer u bij Glashandelonline.com gehard glas op maat bestelt, dan wordt dit vervaardigd uit normaal enkel glas. Het glas wordt eerst volledig op maat gesneden. Dit snijden wordt machinaal uitgevoerd, net als de eventuele bewerkingen zoals boringen, uitsparingen of het slijpen van de randen. Hierna gaat het glas door een speciale oven waarin het wordt verhit tot meer dan 600º Celcius. Vervolgens wordt het glas snel afgekoeld waardoor er een bepaalde spanning in het glas ontstaat, dit wordt ook wel trekspaning genoemd. Door dit proces is gehard glas wel 5x sterker dan normaal glas en ook een stuk krasbestendiger. Gehard glas wordt ook wel hardglas of getemperd glas genoemd.

Wat is gehard veiligheidsglas?

Voor gehard glas wordt enkel glas gebruikt die eerst op de juiste maat wordt gesneden. Daarna ondergaat het enkel glas een speciale thermische behandeling waardoor het harder is dan enkel glas. Deze behandeling bestaat uit het verhitten van het glas tot ongeveer 600 graden en vervolgens het zeer snel af laten koelen van het glas. Hierdoor ontstaat er een spanning in het glas waardoor dit glas tot wel 5 maal sterker is dan gewoon ongehard glas. Als gehard glas breekt dan valt het bij breuk uiteen in duizenden stukjes. Denk hierbij aan gehard glas in een bushokje, terwijl gewoon glas in scherven uiteen valt en er gevaar is voor letsel. 

Tijdens het hardingsproces komt er een spanning op het glas te staan, waardoor het geharde glas niet meer kan worden bewerkt nadat het gehard is. Zou men dat wel doen, dan springt de ruit kapot met duizenden glaskorreltjes als gevolg. Door dit effect is gehard glas wel veel veiliger als gewoon glas. Als ongehard glas breekt dan valt het in vlijmscherpe scherven uiteen en kan hierdoor serieus letsel veroorzaken.

Is gehard glas veilig?

Als gehard glas breuk gaat zal de spanning in het glas razendsel ontladen en vindt er een soort explosie plaats. Het glas spat namelijk kapot in honderden kleine brokjes. Deze brokjes zijn vanzelfsprekend hier en daar wat scherp, maar zijn wel een stuk veiliger dan wanneer er overal grote scherpe scherven rondvliegen. Hierdoor behoort gehard glas net als gelaagd glas en gehard-gelaagd glas tot de verzamelgroep veiligheidsglas.
Door de spanning in het glas, kan gehard glas achteraf helaas niet meer bewerkt worden. Het is dus niet mogelijk om gehard glas te snijden, slijpen of gat er in te maken. Het zal dan onmiddelijk uit elkaar spatten omdat het spannigsveld wordt verstoord. Omdat gehard glas veilig en sterk is, wordt dit standaard toegepast bij o.a. glazen binnendeuren, scheidingswanden, douchedeuren, douchewanden, windschermen en tafelbladen. 

Hoe kun je gehard glas herkennen

Voorbeeld van een hardingsvignet

Gehard glas kan is te herkennen aan het hardingsvignet. Dit is een kleine witte stempel van ± ø1cm welke doorgaans in de hoek van het glas wordt gedrukt. Het kan ook voorkomen dat deze stempel op 1 van de kopse kanten van het glas staat. Dit hardingsvignet wordt ook wel CE-markering genoemd en staat voor de NEN norm EN12150-2. Al het hardglas dat wordt geleverd door Glashandelonline.com is voorzien van deze stempel en voldoet dus aan de Europese normering die aan gehard glas wordt gesteld.

Wat kost gehard veiligheidsglas?

U kunt gehard veiligheidsglas bij ons kopen vanaf € 51,95 per vierkante meter. Ook gehard glas kunt u volledig op maat laten snijden. Gehard veiligheidsglas is verkrijgbaar in verschillende soorten zoals gehard helder glas, gehard mat glas, gehard figuurglas en gekleurd gehard glas. Twijfelt u aan de juiste glasdikte? Of dat gehard glas een juiste oplossing voor uw toepassing is, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bekijken.  

Gehard glas bestellen

Bij Glashandelonline.com kunt u diverse soorten gehard glas op maat laten maken. Het hardglas is leverbaar in helder glas, matglas en extra helder glas. Maar ook de speciale glassoorten zoals figuurglas en gekleurd glas als brons, grijs en groen zijn in een geharde uitvoering beschikbaar.

Wanneer u een keuze heeft gemaakt uit de verschillende soorten gehard glas, kunt u de gewenste dikte selecteren. Het standaard hardglas op maat is leverbaar van 4mm tot 19mm. De speciale glassoorten gaan doorgaans tot een dikte van 10mm. 
Hierna geeft u de breedte en hoogte op. Optioneel is het mogelijk om de randen te slijpen (Plat poly), zodat de de randjes niet meer scherp zijn. Hierdoor kan je je niet aan het gehard glas snijden. Vanaf 6mm dikte kan er eventueel ook een facet-rand (sier-rand) bovenop het glas worden aangebracht.

De prijs van gehard glas is direct zichtbaar, zowel inclusief BTW als exclusief BTW. Hierdoor staat u achteraf nooit voor verrassingen. Wanneer u het hardglas aan de winkelwagen toevoegt kunt u doorgaan naar de kassa waar u de factuur- en aflevergegevens invult. Voor het betalen van uw bestelling bieden wij verschillende betaalmogelijkheden aan zoals o.a. via een bankoverschrijving, iDeal, Bancontact, achteraf betalen via Klarna, KBC / CBC, Belfius & ING HomePay.

Het hardglas kunnen wij bij u thuis of op locatie in Nederland* en Vlaanderen bezorgen. Eventueel is het ook mogelijk om uw bestelling bij 1 van onze afhaalpunten af te halen.

* Met uitzondering van de waddeneilanden.

Zijn er vragen of onduidelijkheden over het gehard glas op maat?  Neem dan contact op met onze specialisten via 0162-454963 of stuur een email naar info@glashandelonline.com.

Bekijk onderstaande video voor het verschil tussen de verschillende glassoorten 

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4