• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Mat gelaagd glas bestellen bij Glashandelonline.com


Mat gelaagd glas is glas dat bestaat uit verschillende lagen enkel glas met één of meerdere lagen matte veiligheidsfolie daar tussen. Hierdoor komt er wel licht doorheen maar kun je er niet doorheen kijken. Gelaagd mat glas is niet gehard. Wanneer het glas breekt ontstaan er scheuren in het glas. De scherven worden echter bij elkaar gehouden door de folie die tussen de lagen glas inzitten. Hierdoor is gelaagd mat glas erg veilig.

De lagen van gelaagd glas met matte folie zijn als volgt opgebouwd: een laag niet gehard glas, dan één of meerdere lagen matte folie en dan weer een laag niet gehard glas. Deze opbouw van verschillende lagen geeft een sterke structuur en is goed te gebruiken voor inbraakwerking, doorvalbeveiliging en als kogelwerend glas. 

Wat is mat gelaagd glas?

Mat gelaagd glas is hetzelfde opgebouwd als helder gelaagd glas, echter heeft mat gelaagd glas één of meerdere lagen matte folie tussen de twee panelen helder glas. Mat gelaagd glas kan ook worden gebruikt als melkglas voor een balustrade of als dak van een overkapping. Er komt dan wel genoeg daglicht binnen onder de veranda of overkapping, maar u zit niet in direct zonlicht. Mat gelaagd glas is ook ideaal om inkijk bij uw glazen balkonhek of zijkanten van de veranda te voorkomen.

Wilt u gelaagd glas met matte folie gebruiken als balustrade glas? Dan is de manier van bevestigen van belang. Indien het glas met profielen wordt bevestigd is mat gelaagd glas hier prima voor geschikt. Indien het glas geklemd gaat worden met glasklemmen dan is gehard-gelaagd mat glas een betere optie.

Gelaagd glas met matte folie op maat laten maken

De breedte en hoogte van mat gelaagd glas kun je bij Glashandelonline.com zelf bepalen. Afhankelijk van het aantal lagen folie dat je tussen de glazen platen in zou willen wordt de dikte van het glas bepaald. Het aantal lagen folie dat tussen het glas in is verwerkt kan verschillen van 1 tot 4 lagen. Je kunt kiezen uit verschillende maten die ieder verschillen qua dikte en het aantal lagen folie. Ook kun je bij ons kiezen of je wel of geen randafwerking wenst. 

Mat gelaagd glas bestellen

Bij Glashandelonline.com bestel je gemakkelijk en snel mat gelaagd glas voor uw overkapping, veranda of balustrade. De prijzen op onze site zijn inclusief BTW. Wij bezorgen in heel Nederland(*) en in Vlaanderen. Bij een bestelling van € 500,- of hoger betaal je geen verzendkosten. 
Het gelaagde melkglas kunnen wij bij je thuis of op locatie in Nederland* en Vlaanderen bezorgen. Eventueel is het ook mogelijk om de bestelling bij 1 van onze afhaalpunten af te halen.

Meer informatie of advies nodig? Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0162-454963. Ook kun je mailen naar info@glashandelonline.com. Onze specialisten staan klaar om je verder te helpen.

*Behalve de Waddeneilanden

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4