• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Aluminium u-profielen, montageprofielen en klikprofielen bestellen


Aluminium U-profielen of aluminium montageprofielen kunnen voor verschillende toepassingen en bouwprojecten worden gebruikt, denk hierbij aan o.a. glazen douchewanden, scheidingswanden of een lijst voor een spiegel op maat. De aluminium profielen kunnen ook goed gebruikt worden voor het afwerken van paneelranden, zo maakt u zelf binnen no-time een bureaublad. 

Door ons ruime assortiment aluminium u-profielen is er voor iedere situatie wel een geschikt profiel. Bijna alle U-profielen zijn op maat leverbaar en kunnen indien gewenst eenvoudig worden ingekort. De beschikbare afwerkingen voor onze U-profielen zijn aluminium, glans chroom, RVS-effect, zwart (RAL 9005 mat)mat wit (RAL9010) en mat messing. Als u liever voor gemak zonder kitten kiest dan is het Dry glaze profiel een handige en snelle oplossing voor het plaatsen van een douchewand. 

Bent u van plan om een glazen wand in een kantoorruimte of een scheidingswand van glas binnenshuis te maken? Voor deze toepassing hebben wij klikprofielen beschikbaar. Deze profielen zorgen in combinatie met gelaagd glas ervoor dat u snel en eenvoudig een mooie scheidingswand van glas kunt plaatsen om de ruimtes af te schermen. Het is mogelijk om de glazen scheidingswand uit te breiden met een glazen deur. Neem hiervoor gerust contact met ons op 

U-profiel Aluminium
vanaf

€ 7,25

incl. BTW

€ 5,99 excl. BTW:
per mtr
U-profiel RVS Look
vanaf

€ 9,85

incl. BTW

€ 8,14 excl. BTW:
per mtr
U-profiel Glans chroom
vanaf

€ 28,80

incl. BTW

€ 23,80 excl. BTW:
per mtr
U-profiel Glans chroom look
vanaf

€ 41,50

incl. BTW

€ 34,30 excl. BTW:
per lengte
Zwarte u-profielen RAL9005 mat
vanaf

€ 17,50

incl. BTW

€ 14,46 excl. BTW:
per mtr
Witte u-profielen RAL9010 mat

€ 37,00

incl. BTW

€ 30,58 excl. BTW:
per stuk
U-profielen mat messing

€ 42,50

incl. BTW

€ 35,12 excl. BTW:
per stuk
Dry glaze profiel
vanaf

€ 50,00

incl. BTW

€ 41,32 excl. BTW:
per lengte
Zwarte platte strip voor steel look deur

€ 22,50

incl. BTW

€ 18,60 excl. BTW:
per stuk
Correctie vloerprofiel
vanaf

€ 97,00

incl. BTW

€ 80,17 excl. BTW:
per lengte
Kunststof transparante opvulpakking

€ 7,10

incl. BTW

€ 5,87 excl. BTW:
per stuk
Correctie wandprofiel
vanaf

€ 119,00

incl. BTW

€ 98,35 excl. BTW:
per lengte
Kunststof transparante blokjes

€ 12,95

incl. BTW

€ 10,70 excl. BTW:
per doos
Klikprofiel voor kantoorwanden

€ 97,95

incl. BTW

€ 80,95 excl. BTW:
per stuk
Eindstuk voor klikprofiel

€ 14,95

incl. BTW

€ 12,36 excl. BTW:
per stuk
Klemrubber voor klikprofiel

€ 4,95

incl. BTW

€ 4,09 excl. BTW:
per stuk
Stelblokjes voor klikprofiel

€ 5,10

incl. BTW

€ 4,21 excl. BTW:
per doos
Verbinder recht voor klikprofiel

€ 9,50

incl. BTW

€ 7,85 excl. BTW:
per stuk
Hoekverbinder voor klikprofiel

€ 9,50

incl. BTW

€ 7,85 excl. BTW:
per stuk
Bevestigingsblok tbv klikprofiel

€ 8,95

incl. BTW

€ 7,40 excl. BTW:
per stuk
Inbusschroeven tbv verbinder klikprofiel

€ 0,85

incl. BTW

€ 0,70 excl. BTW:
per set

Aluminium u-profiel op maat maken

Al onze alu profielen kunnen volledig op maat worden besteld in onze webshop. Het kan handig zijn om een wat extra lengte te bestellen als u het aluminium profiel nog in verstek moet zagen. De aluminium profielen zijn eenvoudig om maak te maken met een fijne ijzerzaag of een afkortzaag. 

Afmetingen gelijkzijdig aluminium u-profiel

De meeste aluminium profielen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, zoals o.a. 15x15x15, 20x20x20, 30x20x30 en 40x20x40. Bij een profiel van 15x15x15 betekent het dat de buitenmaten van het profiel als volgt zijn; hoogte van de U = 15 mm, breedte van de U = 15 mm en de andere hoogte van de U is ook 15 mm. Oftewel, een gelijkzijdig aluminium profiel. Bij 30x20x30 is de buitenmaat als volgt;  hoogte van de U = 30 mm, breedte van de U = 20 mm en de andere hoogte van de U is ook 30 mm. De binnenmaat van het U-profiel is minder, de exacte binnenmaten kunt u vinden bij ieder product. Let bij het bestellen van de uitvoering van de profielen op de glasdikte welke hierin geplaatst gaat worden. Wij adviseren om rekening te houden met voldoende speling voor een afwerking met kit. 

Ieder aluminium profiel is volledig op de door u gewenste lengte te bestellen. Een uitzondering hierop is het 
aluminium profiel mat witHet witte u-profiel is enkel leverbaar in een lengte van 3000 mm, maar is ook zelf op maat te maken met een ijzerzaag. De maximale lengte voor de andere u-profielen is 6000mm.

Door ons ruime assortiment aluminium u-profielen is er voor iedere situatie wel een geschikt profiel. Bijna alle U-profielen zijn op maat leverbaar en kunnen indien gewenst eenvoudig worden ingekort. De beschikbare afwerkingen voor onze U-profielen zijn aluminium, glans chroom, RVS-effect, zwart (RAL 9005 mat) en mat wit (RAL9010).

Is dit aluminium u-profiel vochtbestendig?

Voor het plaatsen van een douchewand adviseren wij deze aluminium u-profiel te gebruiken vanwege de vochtbestendigheid van de profielen. Alle u-profielen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en corrosiebestendig. Zoals voor al het andere douchebeslag geldt is het ook belangrijk om de aluminium profielen niet te reinigen met een aggressief schoonmaakmiddel. Met wat lauw water en schoonmaakazijn kunt u de profielen prima schoonmaken!

Zelf een douchewand voor een inloopdouche samenstellen

Naast onze ruime keuze aan douchewanden op maat is het zelf samenstellen van een douchewand een goede optie. Voor extra veiligheid en stevigheid van uw douchewand is ons advies om gehard veiligheidsglas te kiezen met een glasdikte van 8 mm. Is de douchewand groter dan 100 x 200 cm dan is 10 mm gehard veiligheidsglas een betere keuze. Combineer het glas voor de douchewand met een stabilisatiestang en bijpassende u-profielen. Wilt u het glas liever met glasklemmen bevestigen? Dat kan, echter zullen wij hier wel boringen in het glas voor moeten voorzien om de glasklemmen te kunnen bevestigen.

Stuur ons gerust een e-mail met uw ideeën voor een glazen douchewand naar 
info@glashandelonline.com. Wij denken graag met u mee!

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4