• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Dubbel glas HR++ 1-zijdig gelaagd op maat


Dubbel glas éénzijdig gelaagd is isolatieglas dat perfect warmte en geluid kan isoleren. Door deze dubbele beglazing wordt de warmte van de zon binnengehouden in de ruimte. Het dubbele glas houdt deze warmte perfect vast. Dubbel glas met aan 1 zijde gelaagd glas is voorzien van een folie tussen 2 glazen platen en is ook ideaal voor de isolatie van het geluid. Het gelaagde glas heeft een inbraakwerende werking. Voor een extra veilige optie kunt u kiezen voor dubbel glas tweezijdig gelaagd glas. Hierbij zijn beide zijdes van het isolatieglas voorzien van gelaagd glas. 

De folielaag tussen het glas zorgt ervoor dat bij breuk de scherven niet vallen maar aan de folie blijven plakken en het zo toch nog een dicht geheel blijft.

Wat is isolatieglas HR++ enkel gelaagd?

HR++ glas met enkel gelaagd glas is erg stevig en kan gebruikt worden voor verschillende soorten doeleinden. Isolatieglas HR++ 1-zijdig gelaagd is opgebouwd uit 1 glaspaneel, een spouwruimte gevuld met argongas en 1 paneel gelaagd glas. Gelaagd glas zijn 2 panelen enkel glas met 1 of meerdere lagen PVB folie. Deze folie zorgt voor een inbraakwerende en geluidswerende werking. 

De ruimtes waarin je dubbel glas gebruikt kunnen dus verschillen. In luidruchtige ruimtes kan isolatieglas met éénzijdig gelaagd glas goed functioneren als geluidsdemper zodat het geluid dat binnen in de betreffende ruimte gemaakt wordt niet of nauwelijks aan de buitenkant te horen is. 

De werking van isolatieglas HR++ gaat door middel van een dun metaallaagje, dit laagje metaal is zo dun dat het nauwelijks waar te nemen is. Hierdoor wordt het grootste gedeelte van het zichtbare zonlicht doorgelaten en de warmte die dit met zich mee brengt wordt vast gehouden. Door het gas wat tussen de ruiten verwerkt is en de metalen coating wordt de warmte die naar binnen straalt door de zon gereflecteerd in de ruimte. Door de constructie van dubbel glas straalt de warmte naar binnen en gaat er maar zeer weinig warmte verloren, de rest wordt in de ruimte vastgehouden.

Welke voordelen heeft HR++ éénzijdig gelaagd glas?

HR++ glas éénzijdig gelaagd heeft ook een doorvalbeveiliging aan 1 zijde van het isolatieglas. Mocht er onverhoopt iemand tegen het glas vallen dan zal het het gebroken glas aan de folie blijven kleven. Enkele voordelen van isolatieglas HR++ 1-zijdig gelaagd glas; 

 • Eénzijdig gelaagd glas is inbraakwerend
 • Door het gebruik van PVB folie tussen de glasplaten heeft het glas een geluidswerende functie
 • Eénzijdig gelaagd glas heeft een betere werking dan normaal HR++ isolatieglas door de combinatie van coating en gelaagd glas

Verschillen tussen warm edge (zwart) en aluminium afstandhouders

Warm edge afstandhouders, gemaakt van niet-metalen materialen zoals kunststof, bieden betere thermische isolatie en energiebesparing dan standaard aluminium afstandhouders. Ze verminderen warmteverlies en condensatie, wat bijdraagt aan een comfortabele binnenklimaat en lagere energiekosten. Aluminium afstandhouders, hoewel traditioneel en veelgebruikt, hebben een hogere thermische geleiding, wat leidt tot meer warmteverlies en een grotere kans op condensatie.

Als u streeft naar duurzaamheid en betere energieprestaties dan kiest u voor warm edge afstandhouders. Voor meer informatie en een vergelijking tussen warm edge en aluminium afstandhouders, bezoek onze productpagina's. 

Siliconen randafdichting UV bestendig, ideaal voor buitentoepassingen

UV-silicone, ook wel UV-bestendige siliconen genoemd, is een speciaal samengestelde kit die bestand is tegen ultraviolette (UV) straling zonder aan kwaliteit in te boeten. Dit maakt het bijzonder geschikt voor buitentoepassingen, zoals tuinkamers, lichtstraten, bootramen of andere maritieme toepassingen waar de kit langdurig aan zonlicht blootstaat.

Voordelen van UV-Silicone
Bij gebruik op bootramen en andere maritieme toepassingen biedt UV-silicone diverse voordelen:

 • UV-Bestendigheid: UV-silicone is ontworpen om schade door UV-stralen te weerstaan. Dit voorkomt vergeling, barsten en verzwakking van de kit na verloop van tijd.
 • Weerbestendigheid: Deze kit heeft uitstekende weerbestendige eigenschappen en sluit water en vocht effectief buiten. Dit is cruciaal voor het behoud van bootramen en het voorkomen van lekken.
 • Flexibiliteit: Siliconenkitten zijn zeer flexibel en kunnen bewegingen en trillingen opvangen zonder te barsten of de afdichting te verbreken.
 • Duurzaamheid: Wanneer correct aangebracht, heeft UV-silicone een lange levensduur, wat bijdraagt aan het onderhoud en de levensduur van bootramen en andere maritieme componenten.

Voor een optimale hechting en effectiviteit dient UV-silicone volgens de aanbevelingen van de fabrikant te worden geïnstalleerd. Een goede voorbereiding van het oppervlak is essentieel voor een duurzame afdichting.

Kortom, UV-silicone is een gespecialiseerde kit die zijn prestaties en uiterlijk behoudt bij blootstelling aan UV-licht, waardoor het ideaal is voor toepassingen zoals bootramen waar duurzaamheid en weerbestendigheid essentieel zijn. Bent u op zoek naar glas waarbij de randen blootgesteld worden aan UV? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.


Dubbel glas HR++ 1-zijdig gelaagd bestellen

Bij Glashandelonline.com is naast de kwaliteit van het dubbel glas dat wij u aanbieden ook de service er omheen erg belangrijk. Bij ons is het mogelijk om gemakkelijk en snel te bestellen zonder te veel handelingen te hoeven doen. Daarnaast kun je eenvoudig betalen door middel van iDEAL en is de webshop 24/7 open. Wij leveren onze producten door heel Nederland* en Vlaanderen. Kwaliteit is hierbij altijd gegarandeerd! Wil je meer informatie over dubbel glas en weten wat de mogelijkheden zijn? Wij zijn telefonisch te bereiken op 0162-454963. Ook kun je mailen naar info@glashandelonline.com. Onze specialisten helpen je graag verder.  

*Behalve de Waddeneilanden

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4