• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Figuurglas op maat


Figuurglas is een lichtdoorlatend glas gemaakt van blank of gekleurd glas dat niet volledig doorzichtig is. Figuurglas wordt aan het eind van de productie door twee walsen gehaald waardoor één kant een figuur of motief heeft. 

Figuurglas is te gebruiken voor diverse toepassingen in en rondom het huis. Denk hierbij aan figuurglazen kastplanken, figuurglazen vitrinekast deuren en figuurglazen bovenlichten of zijlichten bij een deur. Vrijwel elke soort figuurglas kan ook worden toegepast in isolatieglas. 

Figuurglas bestellen bij Glashandelonline.com

De kwaliteit van het figuurglas en service zijn beide erg belangrijk voor Glashandelonline.com. Ons bedrijf levert figuurglas van hoge kwaliteit. Bestellen kan eenvoudig en snel online. Door de scherpe prijzen betaal je nooit teveel.

Het figuurglas kunnen wij bij u thuis of op locatie in Nederland* en Vlaanderen bezorgen. Eventueel is het ook mogelijk om de bestelling bij 1 van onze afhaalpunten af te halen.

Meer informatie over figuurglas of andere producten uit het assortiment? Wij staan altijd klaar om je hiermee te helpen. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0162-454963 of mailen naar info@glashandelonline.com.

*Behalve de Waddeneilanden 

Veelgestelde vragen over figuurglas

Wat is figuurglas?

Figuurglas is een type glas dat je kunt herkennen aan decoratieve patronen in tegenstelling tot standaard helder of gekleurd vlakglas. Figuurglas wordt geproduceerd met behulp van speciale walsen die het gewenste patroon in het glas drukken. 

Welke soorten figuurglas zijn beschikbaar?

Er zijn talloze soorten figuurglas beschikbaar. Elk type heeft zijn unieke patroon en uitstraling. Enkele figuurglas soorten zijn; 

Waar kun je figuurglas toepassen?

Figuurglas zie je niet alleen terug in jaren 30 woningen maar verschillende figuurglas soorten worden ook vaker gekozen voor interieur- en exterieurtoepassingen, zoals ramen, deuren, scheidingswanden, douchewanden, meubels, decoratieve panelen of als figuurglas in de voordeur.

Wat zijn de voordelen van figuurglas?

Enkele voordelen van figuurglas zijn o.a. privacy, het behouden van natuurlijk licht en decoratie. Afhankelijk van het patroon van figuurglas en de dikte van het glas. Door de figuur aan de ene zijde van het glas wordt het natuurlijke lichtinval behouden terwijl het patroon juist inkijk voorkomt.

Waarom is figuurglas uit de jaren 30 zo populair?

Het figuurglas uit de jaren 30 heeft een tijdloze uitstraling die perfect past bij zowel historische woningen als bij moderne woningen. Figuurglas voegt karakter toe aan de woning en creëert een nostalgische sfeer.

Wat maakt gefigureerd glas een goede keuze voor privacy?

Gefigureerd glas maakt het moeilijk om doorheen te kijken vanwege de textuur/patroon waardoor het een uitstekende keuze is voor ruimtes waar privacy gewenst is, zoals badkamers.

Wat is het verschil tussen figuurglas en gefigureerd glas?

In feite zijn figuurglas en gefigureerd glas synoniemen en worden ze vaak door elkaar gebruikt om hetzelfde type glas te beschrijven. Er zit geen verschil tussen figuurglas en gefigureerd glas.

Met deze veelgestelde vragen over figuurglas en figuurglas soorten hopen wij alle vragen over figuurglas te hebben beantwoord. Als er nog meer vragen zijn of mocht u deskundig advies nodig hebben over gefigureerd glas dan staat ons team voor u klaar om te helpen!

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4