• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Glazen achterwand keuken


Om de achterwand van de keuken te beschermen tegen vuil en vocht kunt u een glazen achterwand in uw keuken plaatsen. Ook als u de keuken achterwand tijdens een verbouwing eenvoudig wilt veranderen in de nieuwe stijl van de keuken dan zijn er enorm veel mogelijkheden om dit te doen met behulp van keukenglas.

Bij Glashandelonline.com is het mogelijk om een glazen achterwand voor de keuken volledig op maat te laten maken. Glazen keuken achterwanden zijn leverbaar in de volgende glassoorten:

Is een glazen keuken achterwand wel veilig?

Een glazen achterwand voor in de keuken wordt standaard gemaakt in 6mm gehard veiligheidsglas. Gehard veiligheidsglas kan temperaturen aan tot ± 200℃ aan en is hierdoor uitstekend geschikt om als keuken achterwand achter het fornuis te plaatsen. Pas alleen wel op met de pannen, mocht je deze te hard tegen het glas of de randjes van het glas stoten kan het onverhoopt toch zijn dat de glazen achterwand kapot gaat. 

Waarom een keuken achterwand van glas?

Een achterwand van glas in de keuken is erg populair. Niet alleen geeft dit een luxe uitstraling, het is ook nog eens erg praktisch. Het kost namelijk vrij weinig moeite om een glazen achterwand schoon te maken. Het gebruik van een standaard schoonmaakmiddel i.c.m. een microvezel doekje is vaak al voldoende. Wel is het aan te raden om op te passen met schurende middelen, dit om te voorkomen dat er krassen op de mooie keuken achterwand ontstaan. Lees alle voordelen van een glazen keuken achterwand in ons blog artikel. 

Een glazen achterwand in de keuken monteren

Er zijn verschillende glassoorten die je kunt gebruiken als keuken achterwand. De meest voorkomende glassoorten als spatscherm in de keuken is gehard helder glas en gehard mat glas. Deze glassoorten zijn alleen wel lastig met lijm te monteren. De montagelijm wordt zichtbaar door het glas. Ook dient er bij matglas een kleine ruimte tussen muur en glas te zijn, anders komt het matte effect niet naar voren. Heel handig bij deze glassoorten zijn de puntbevestigingen. De glasplaat wordt dan voorzien van 4 gaten op ±30mm uit de hoeken. Met de punthouders, slechts ø13mm breed, kunt u de glazen achterwand veilig en stevig ophangen zonder te lijmen. 

Hoe maak je een keuken weer gezellig?

De saaie witte keuken heeft zijn beste tijd gehad en is toe aan wat kleur of een snelle andere look. Of soms zijn de tegels of de huidige achterwand van de keuken al dermate lelijk geworden, dat het geheel niet meer gezellig en fris oogt. Het kan ook zijn dat toepassen van helder glas of extra helder glas geen oplossing is. Door te kiezen voor gekleurd glas in de keuken is het zo weer netjes en gezellig in de keuken. Op deze manier zijn de huidige keukenwand of de keukentegels namelijk niet meer zichtbaar en geeft je de saaie witte keuken weer een compleet nieuwe look. 

Bij Glashandelonline.com is het mogelijk om de glazen achterwand in de keuken in iedere RAL kleur te laten lakken. Zo heeft u een unieke achterwand in uw keuken die naar uw eigen smaak is gekleurd en volledig in het interieur past.

Doordat dit in elke RAL kleur mogelijk is, kunt u de spatplaat die moderne strakke look aan uw keuken geven of juist volledig in dezelfde kleur als de keuken laten maken. De lak is volledig dicht waardoor u de muur van uw keuken kunt camoufleren. Hierdoor is ook de lijm niet door het glas zichtbaar.

Het verschil tussen gekleurde spatwand van helder glas en een gekleurde spatwand van extra helder glas zit ook hier in de groenige gloed van het heldere glas. Voor donkere kleuren kan gewoon helder glas gebruikt worden. De groenige gloed heeft hier namelijk geen effect op. Wanneer u liever een lichte kleur wenst zoal RAL 9010 of RAL 9001 kan het beste een gekleurde spatwand met extra helder glas worden toegepast.

Heeft u speciale wensen zoals het maken van boringen of uitsparingen t.b.v. bijvoorbeeld een stopcontact, keukenkastje of afzuigkap? Neem dan contact op met één van onze specialisten via 0162-454963 of stuur ons een email met uw wensen naar info@glashandelonline.com

Bekijk onderstaande video voor het verschil tussen de verschillende glassoorten voor de keukenwand

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4