• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Glazen keukenachterwand


Om de achterwand van de keuken te beschermen tegen vuil en vocht of als u de keukenwand tijdens een verbouwing wilt veranderen, is er de mogelijkheid om dit te doen met behulp van keukenglas. Bij Glashandelonline.com is het mogelijk om deze glasplaat achter het fornuis geheel op maat te bestellen. Deze zijn leverbaar in de volgende glassoorten:

Is een glasplaat in de keuken wel veilig?

Een spatplaat voor in de keuken leveren wij standaard in 6mm gehard veiligheidsglas. Dit glas kan temperaturen tot ± 200℃ aan en is hierdoor uitstekend geschikt om als glasplaat achter het fornuis te plaatsen. Pas alleen wel op met de pannen, mocht je deze te hard tegen het glas of de randjes van het glas stoten kan het onverhoopt toch zijn dat de spatwand kapot gaat. 

Een keukenachterwand van glas

Een achterwand van glas in de keuken is erg populair. Niet alleen geeft dit een luxe uitstraling, het is ook nog eens erg praktisch. Het kost namelijk vrij weinig moeite om deze glaswand in de keuken schoon te maken. Het gebruik van een standaard schoonmaakmiddel i.c.m. een microvezeldoekje is vaak  voldoende. Wel is het raadzaam om op te passen met schurende middelen, dit om te voorkomen dat er krassen op die mooie spatwand ontstaan.

Een glazen achterwand in de keuken monteren

Het meest voorkomen glas als spatscherm in de keuken is helder glas en matglas. Echter is dit glas lastig met een lijm te monteren, omdat de lijm door het glas zichtbaar is. Tevens dient er bij matglas een kleine ruimte tussen muur en glas te zijn, anders komt het matte effect niet naar voren. Je kan het keukenglas monteren door een frame te maken, maar kan eventueel ook onze punthouders mee bestellen. Deze kleine punthouders komen op ±30mm uit de hoeken en zijn slechts ø13mm breed en dragen het glas zonder dat er kit of lijm aan te pas komt.

Gekleurde keukenwand met helder glas of extra helder glas

Soms zijn de tegels of de muur in de keuken al dermate lelijk geworden, dat het toepassen van helder glas of extra helder glas geen oplossing is. Het toepassen van gekleurd glas in de keuken biedt daarin een uitkomst. Op deze manier zijn de keukenwand of de keukentegels namelijk niet meer zichtbaar.

Bij Glashandelonline.com is het mogelijk om de glazen spatwand in in iedere RAL kleur te verkrijgen. Op die manier heeft u een unieke spatplaat in uw keuken die naar uw eigen smaak is gekleurd. Doordat dit in elke RAL kleur kan, kunt u de spatplaat die moderne strakke look aan uw keuken geven of juist volledig in dezelfde kleur als de keuken laten maken. De lak is volledig dicht waardoor u de muur van uw keuken volledig kunt camoufleren. Hierdoor is ook de lijm niet door het glas zichtbaar.

Het verschil zit ook hier in de groenige gloed van helder glas. Voor donkere kleuren kan gewoon helder glas gebruikt worden. De groenige gloed heeft hier namelijk geen effect op. Wanneer u liever een lichte kleur wenst zoal RAL 9010 of RAL 9001 kan het beste een gekleurde spatwand met extra helder glas worden toegepast.

Heeft u speciale wensen zoals het maken van boringen of uitsparingen t.b.v. bijvoorbeeld een stopcontact, keukenkastje of afzuigkap? Neem dan contact op met één van onze specialisten via 0162-454963 of stuur ons een email met uw wensen naar info@glashandelonline.com

Bekijk onderstaande video voor het verschil tussen de verschillende glassoorten voor de keukenwand

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4