• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Veiligheidsspiegel op maat bestellen 


Bij een veiligheidsspiegel is er op de achterzijde een folielaag aangebracht die ervoor zorgt dat als de spiegel mocht breken, er geen scherven zullen vallen. De scherven blijven dan namelijk aan de veiligheidsfolie plakken. Dit geeft voornamelijk een extra veilig gevoel in openbare ruimtes waar veel mensen passeren en samenkomen. Je kunt hierbij denken aan sportscholen, dansstudio, winkels of openbare toiletten. In ons assortiment vindt u veiligheidsspiegels met een spiegeldikte van 4mm en 6mm.

Waar een zilveren veiligheidsspiegel meestal als sportschool spiegel wordt gebruikt, past een bronzen veiligheidsspiegel of een grijze veiligheidsspiegel op maat perfect in uw interieur. 

U kunt onze veiligheidsspiegels eenvoudig online bestellen. U kunt uw eigen veiligheidsspiegel samenstellen door de breedte en de hoogte te kiezen. Daarnaast kunt u kiezen wat voor randafwerking u wilt hebben.  Wilt u bijvoorbeeld een decoratieve schuine rand aan de spiegel? Of wilt u de randen van de spiegel laten slijpen? Bij Glashandelonline.com kan het allemaal! 

Een wandspiegel of spiegelwand?

Bij een sportschool of winkel kan een grote wandspiegel functioneel zijn, maar een spiegelwand geeft gelijk een professionele uitstraling. De montage van een grote spiegelwand kan echter wel een uitdaging zijn. Hoe groter de spiegel, hoe zwaarder deze wordt. Een grote wandspiegel van bijvoorbeeld 2000 x 2000mm kan al snel 60 kg wegen. Door het gewicht en de afmetingen is het moeilijk om deze grote spiegel te hanteren en kan het soms problematisch zijn om de veiligheidsspiegel in elke willekeurige ruimte te plaatsen. 

In dit geval kan het vaak handiger zijn om een spiegelwand te creëren met meerdere veiligheidsspiegels naast elkaar. Deze kan je gemakkelijk aan de muur bevestigen met spiegellijm, maar er is ook een optie om de spiegels in een frame te plaatsen. Als er dan toch een spiegel kapot gaat is de financiële schade ook beperkt omdat u slechts een klein deel van de spiegelwand hoeft te vervangen. Dit maakt het opdelen van een spiegelwand met veiligheidsspiegels budgetvriendelijker en praktischer in vergelijking met een grote, zware spiegel in één deel. 

Wat is de juiste spiegeldikte voor een veiligheidsspiegel?

Bij het kiezen van de perfecte spiegel voor de ruimte is de grootte van het spiegeloppervlakte erg belangrijk, zoals bijvoorbeeld bij het maken van een spiegelwand. Een fitness spiegel of spiegelwand is veiliger in 6 mm spiegeldikte dan 4 mm spiegeldikte. 6 mm spiegeldikte is steviger dan de dunnere spiegeldikte van 4 mm. Zeker in een publieke of openbare ruimte staat veiligheid voorop. Bij grote spiegels met een zijde groter dan 1000mm adviseren wij een dikte van minimaal 6mm. Dit i.v.m. de stevigheid.

Hoe kunt u een veiligheidsspiegel monteren?

Om een veiligheidsspiegel veilig op een muur te monteren raden wij u aan om gebruik te maken van zuurvrije spiegellijm. Dit is de snelste en veiligste methode om de spiegel op te hangen. Een blind spiegel ophangsysteem is niet geschikt i.v.m het plakken van de ophangplaten op de folie aan de achterzijde van de spiegel. Met een koker spiegelkit kunt u een maximale oppervlakte van 3m2 verlijmen. Voor grote of meerdere veiligheidsspiegels heeft u dan ook meer spiegellijm nodig. Het beste brengt u de spiegellijm niet in dotten aan, maar in verticale strepen voor een mooie verdeling. Na het aanbrengen van de lijm positioneert u de veiligheidsspiegel op de juiste plaats. Binnen een aantal minuten is de spiegel niet meer te verschuiven. 

Steeds vaker worden voor veiligheidsspiegels in een sportschool of winkel gekozen om de spiegels te monteren met de spiegelprofielen Sarah. De veiligheidsspiegels kunnen na verloop van tijd veilig en in een geheel weer worden verwijderd. Handig bij een verhuizing!

Veiligheidsspiegel op maat bestellen

Veiligheidsspiegels van Glashandelonline.com zijn sterk en van zeer goede kwaliteit. Een bestelling voor veiligheidsspiegels volledig op maat kunt u zeven dagen per week online plaatsen, zonder vooraf een offerte aan te vragen.  Wij hebben diverse betaalmogelijkheden zoals betalen met iDeal, via een overboeking en met Mister Cash.  Wij leveren bestellingen door heel Vlaanderen en Nederland*. 

Plaatst u een order van  € 500,- of hoger dan zijn de verzendkosten gratis. Wilt u uw bestelling liever afhalen? Dit kan altijd bij één van onze afhaaladressen. Indien u vragen of advies nodig heeft dan kunt u telefonisch contact opnemen via 0162 - 454 963. Ook kunt u mailen naar info@glashandelonline.com.

* Behalve de Waddeneilanden

Hoe werkt een veiligheidsspiegel?

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4