• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Glasklemmen voor binnen en buiten


Met glasklemmen kunt u o.a. het glas voor een douchewand, balustrade glas of een glazen balkonhek op een veilige manier plaatsen. Er zijn verschillen tussen glasklemmen voor binnen en glasklemmen voor buiten. Het is daarom goed om de juiste glasklem voor de omgeving en het juiste type glas te kiezen. 

Voor het interieur hebben wij glasklemmen voor een vide of traphek. Voor buiten kunt u denken aan glasklemmen voor een balustrade of balkonhek. Speciaal voor glasklemmen in de badkamer is het materiaal van de glasklem goed bestand tegen corrosie en is daardoor prima toe te passen in een vochtige ruimte. 

Scherpe prijzen

Deskundig advies

Uitstekende kwaliteit

Glasklemmen voor binnen 

Bij verschillende toepassingen binnenshuis, zoals een balustrade, vide of glazen traphek, kunnen glasklemmen voor binnen gebruikt worden. De glasklemmen voor binnen hebben een mooie afwerking en passen in ieder interieur. Gaat u het glas bevestigen op een vlakke muur, kies dan voor een klem met een vlakke achterzijde. Wordt het glas bevestigd tussen ronde palen dan kunt u een glasklem kiezen met een halfronde achterzijde deze sluiten precies aan op de meeste ronde palen. 

Glasklemmen voor binnen hebben een RVS effect, maar zijn niet gemaakt van RVS. Dit zorgt ervoor dat glasklemmen voor binnen niet geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. 

Glasklemmen voor buiten 

Voor een oplossing buitenshuis kunnen glasklemmen voor buiten worden toegepast. Denkt u hierbij aan een glazen balkon, balustrade of een glazen windscherm voor het terras. De glasklemmen voor buiten zijn van RVS en u hoeft geen zorgen te maken dat de klem zijn kwaliteit verliest bij slechte weersomstandigheden. 

Zoals bij de glas klemmen voor binnen geldt dat u bij het bevestigen van de glasklem op vlakke muur of vlakke paal een klem met een vlakke achterzijde dient te kiezen.  Wordt het glas bevestigd tussen ronde palen dan kunt u een glasklem kiezen met een halfronde achterzijde deze sluiten precies aan op de meeste ronde palen. De finish van de glasklemmen blijft het mooist als er regelmatig viezigheid van de glasklem wordt verwijderd. Dit kan afgenomen worden met een zachte doen en eventueel wat lauw water. 

Glasklemmen voor in de badkamer

Een maatwerk inloopdouche of badwand in de badkamer kan veilig gemonteerd worden met onze glasklemmen voor in de badkamer. Deze klemmen zijn vocht- en corrosie bestendig en passen hierdoor prima in een vochtige ruimte. Glasklemmen voor de badkamer zijn corrosie bestendig maar kunt u niet buiten gebruiken omdat deze klemmen niet bestand zijn tegen weersinvloeden. 

Als de glasklemmen voor een inloopdouche schoongemaakt worden met lauw water en schoonmaakazijn gaan ze lang mee en blijven er dan fris uitzien. Schoonmaken met agressieve schoonmaakmiddelen kunnen helaas wel de toplaag van de glas klemmen aantasten. Probeer dit dan ook te vermijden om langer van uw glasbeslag te kunnen genieten. Glasklemmen voor de badkamer zijn corrosie bestendig maar kunt u niet buiten gebruiken omdat deze klemmen niet bestand zijn tegen weersinvloeden. 

Glasbewerking bij glasklemmen

Bij het vastzetten van glasplaten bij een balustrade is er vaak geen glasbewerking zoals een  uitsparing of boring in het glas. Voor balustrades met relatief kleine panelen gehard-gelaagd glas kunnen de glasklemmen door het goed aandraaien van de schroeven worden geklemd. Als er sprake is van zware en grote glasplaten dan is ons advies om gebruik te maken van een zekering-stift. Hier is wel een boring in het glas voor nodig om de stift toe te passen. De zekering-stift zorgt ervoor dat het glas goed blijft zitten en niet gaat zakken. 

Bij glasklemmen voor in de badkamer zijn uitsparingen nodig om het glas veilig en goed te kunnen plaatsen. Deze uitsparingen worden op een vaste hoogte geplaatst, u hoeft hier niets voor aan te geven. Bij een boring voor een zekeringsstift vragen wij u de locatie van de boring aan te geven. U kunt deze afstemmen met de locatie van de glasklemmen op de constructie. 

Meer informatie over glasklemmen?

Vaak bruisen we van de ideeën om een balustrade of terrasafscheiding van glas te maken, maar weten we niet waar we moeten beginnen. Geen probleem, wij kunnen u helpen! Neem gerust contact met ons op voor een advies of vrijblijvende offerte.

Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer +31 - (0)162 - 454 963 of via email info@glashandelonline.com

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4