• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Overschilderbare kit bestellen bij Glashandelonline.com


Er zijn veel verschillende kitsoorten leverbaar, iedere soort heeft zijn eigen sterke eigenschappen. De juiste keuze kan per toepassing verschillen, daarom is het belangrijk om van te voren de gewenste eigenschappen vast te stellen. Denk bijvoorbeeld aan siliconenkit, deze kitsoort is zeer geschikt om in de badkamer en buiten te gebruiken. Echter is deze kit niet overschilderbaar. Wanneer dit van belang is wordt er vaak door schilders gekozen voor acrylaatkit, deze kitsoort staat bekend om zijn overschilderbare eigenschappen.

Acrylaatkit voor binnen

€ 2,50

incl. BTW

€ 2,07 excl. BTW:
per stuk
Acrylaatkit in worst voor binnen

€ 3,75

incl. BTW

€ 3,10 excl. BTW:
per stuk
Acrylaatkit voor buiten

€ 3,70

incl. BTW

€ 3,06 excl. BTW:
per stuk
Acrylaatkit met korrelstructuur

€ 4,50

incl. BTW

€ 3,72 excl. BTW:
per stuk
Acrylaatkit kristalhelder

€ 5,00

incl. BTW

€ 4,13 excl. BTW:
per stuk
Zeepsop voor afmessen kitvoeg

€ 8,95

incl. BTW

€ 7,40 excl. BTW:
per stuk
Vanwege de mindere verdraagzaamheid bij constante waterbelasting wordt acrylaatkit voornamelijk binnenshuis gebruikt. Uitermate geschikt voor het afdichten van naden tussen kozijnen, plinten, vensterbanken, wanden, plafonds etc. Wanneer gebruik buitenshuis toch gewenst is kan er voor Zwaluw Acryl Exterior+ worden gekozen.

Wat is het verschil tussen acrylaatkit en siliconenkit?

Acrylaatkit droogt sneller dan siliconenkit,  is overschilderbaar maar niet waterdicht. Hierdoor is acrylaatkit niet geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Vaak komt het nog voor dat acrylaatkit wordt gebruikt om even snel een voeg in de badkamer af te kitten. Of wordt siliconenkit gebruikt voor het afwerken van kitvoegen waar later overheen geschilderd moet worden. Helaas gaat dit niet werken omdat siliconenkit een waterwerende werking en zal de verf als het ware afstoten. 

Acrylaatkit glad afstrijken

Om een mooie gladde acrylaat kitvoeg te krijgen kan de kit het beste afgestreken worden met zeepsop en een handige tool zoals afstrijkrubbers. De zeepsop kun je met een spuitflacon op de voeg sprayen om het mooiste resultaat te krijgen. 

Zwaluw kitten en lijmen van Den Braven

Bij Glashandelonline.com werken wij enkel met producten van hoogwaardige kwaliteit, daarom werken wij met Zwaluw kitten en lijmen van Den Braven. Dit bedrijf is opgericht in 1974 en specialiseerde zich in de productie van hoge kwaliteit kitten en lijmen. Inmiddels is Den Braven wereldwijd actief en uitgegroeid tot een terechte marktleider in Nederland en ver daar buiten. 

Hulp nodig bij het bestellen? Neem contact met ons op.

In onze webshop kan je eenvoudig kit, lijm, stopverf en andere (glas)benodigdheden van hoge kwaliteit bestellen tegen scherpe prijzen. Dat is goed om te weten, want zo betaal je dus nooit te veel. Daarnaast hechten wij bij Glashandelonline.com een grote waarde aan onze service, zowel tijdens het bestelproces als tijdens en na de levering. Bestellen kan snel en gemakkelijk online. Een groot deel van onze producten worden uit voorraad geleverd en verstuurd naar ieder gewenst adres in Nederland of België. De prijzen worden inclusief BTW getoond, zo weet je direct waar je aan toe bent. 

Meer informatie of hulp nodig bij het bestelen van de juiste kit, lijm of stopverf? Onze specialisten helpen je graag telefonisch verder via 0162-454963 of mail je vraag naar info@glashandelonline.com.

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4