• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Vacuümglas, het nieuwe isolatieglas


Ontdek de toekomst van isolatieglas met de nieuwste innovatie: vacuümglas, ook wel eens fineo glas genoemd. Of je nu bezig bent met een renovatieproject, nieuwbouw of een toepassing in de industrie vacuumglas biedt de perfecte oplossing. Vacuumglas heeft een ultradunne glasdikte wat het glas geschikt voor bijna ieder kozijn, terwijl de extreem hoge isolatiewaarde ervoor zorgt dat je optimaal geniet van comfort en isolatiewaarde.

De indrukwekkende hoge isolatiewaarde van vacuümglas  wordt aangegeven in een U-waarde, waarbij een lage u-waarde de hoogste isolatiewaarde heeft. Met een U-waarde van 0.4 - 0.59 overtreft vacuümglas HR++ glas (U-waarde van 1.1) en Triple glas (U-waarde van 0.8) aanzienlijk.

Wat is vacuümglas?

Vacuümglas is een zeer dunne thermisch isolerende beglazing die perfect geschikt is voor renovatieprojecten. Het vacuüm voorkomt warmte-en geluidstransmissie en zorgt voor een extreem hoge isolatiewaarde en geluidsdemping.

In vergelijking met dubbel glas en triple glas is het ultradunne vacuümglas slechts 8.3 mm dik waardoor bestaande kozijnen niet aangepast hoeven te worden. U kunt enkelglas eenvoudig vervangen door vacuümglas waarbij vacuümglas het leefcomfort aanzienlijk verbetert en u helpt besparen op de energierekening. 

Vacuümglas is standaard gehard veiligheidsglas en hierdoor ook 5x sterker dan isolatieglas. Via onze webshop kunt u de rechthoekige en vierkante modellen bestellen. Niet standaard modellen zijn in overleg bespreekbaar.

Hoe is vacuümglas opgebouwd?

Vacuümglas is extreem dun isolatieglas waarbij twee glasplaten worden gescheiden door een hoog vacuüm ruimte. Met minder materiaal kan dus een beter resultaat worden geboekt. Vacuümglas Premium 0.4 en  Vacuümglas Standaard 0.59 is opgebouwd uit 4 mm gehard glas + 0.3mm + 4 mm gehard gecoat glas.

Bij
Vacuümglas Standaard zijn twee verschillende diktes mogelijk, namelijk:

8 mm: 4mm ongehard glas + 0.3mm + 4 mm gehard veiligheidsglas.
10 mm: 5 mm gehard veiligheidsglas + 0.3mm + 5mm gehard veiligheidsglas.

Het vacuümglas is voorzien van microscopische afstandhouders, deze voorkomen dat de 2 glasplaten imploderen tijdens het vacuüm proces

Wat is de prijs van vacuumglas per m2?

Door de speciale samenstelling zijn de prijzen van vacuumglas wel hoger dan HR++ glas of triple glas. Vacuumglas kunt u bestellen vanaf € 284,35 per vierkante meter incl. BTW. Vacuumglas glas is wel duurder maar is zeker een hele goede keuze uit het oogpunt van klimaat en milieu. Je boekt een enorme comfort winst met goede raamisolatie.

Wist u dat u ook subsidie kunt aanvragen als u vacuumglas laat plaatsen? Meer informatie over de ISDE subsidie vindt u de website van Rijksoverheid.

Subsidie voor vacuümglas aanvragen?

Vanaf 2019 kunt u als eigenaar van een woning een subsidie aanvragen voor het verbeteren van isolatiewaarde van de woning. De subsidie is vanaf 1 juni 2020 tijdelijk verhoogd. U kunt nu tot ongeveer 30% van de kosten tot een maximaal bedrag van € 10.000 vergoed krijgen. Al types vacuumglas in ons assortiment zijn volledig gecertificeerd en staan op de ISDE subsidielijst. U dient er echter wel minimaal 1 ander soort isolatie bij kiezen om te voldoen aan een van de voorwaarden. Meer informatie over de ISDE-subsidie en een handig stappenplan vindt u op de site van de Rijksoverheid.

Is het mogelijk om vacuümglas in de bestaande kozijnen te monteren?

Indien het hout van je bestaande kozijn nog in uitstekende staat verkeert, is het mogelijk om het vacuumglas te plaatsen. Het is dan wel van belang dat de sponning van het kozijn diep genoeg is voor de glasdikte van vacuumglas. Indien dit het geval is, dan is het plaatsen van vacuumglas mogelijk.

Monumentenglas of vacuümglas?

De ideale oplossing voor monumenten is vacuümglas. Door zijn slanke profiel ziet vacuumglas eruit als een normale ruit, maar vacuumglas heeft een veel hogere isolatiewaarde dan monumentenglas.

Oppervlakte van de ruit te groot voor vacuüm glas?

Vacuümglas kan geleverd worden tot een maximale afmeting van 1500 x 2500mm. Is uw ruit aan vervanging toe, maar is de afmeting te groot? Er zijn dan enkele opties; als het mogelijk is om het kozijn aan te passen dan zou isolatieglas HR++ een mogelijkheid zijn. Een andere opties zijn voorzetramen.

Met een voorzetraam maakt u op een eenvoudige manier “dubbel glas” van bestaand enkel glas. Het voorzetraam wordt aan de binnen- of buitenkant geplaatst worden tegen een bestaand houten raamwerk zodat er een isolerende luchtlaag ontstaat.

Wat zijn de voordelen en nadelen van vacuüm glas?

Voordat u besluit om een ruit te vervangen is het altijd handig om de voordelen en nadelen van vacuümglas te vergelijken met ander isolatieglas. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

De voordelen:

 • Beste isolatiewaarde (u-waarde 0.4 – 0.59). Vacuümglas heeft de hoogste isolatiewaarde van de bestaande glassoorten.
 • Levensduur. Zowel HR++ en vacuümglas gaan beide zo’n 20 tot 30 jaar mee. Door de jaren heen neemt de isolerende werking van HR++ glas af terwijl de kwaliteit van vacuümglas hetzelfde blijft.
 • Past in bestaande kozijnen. Omdat vacuümglas maximaal 8 mm dik is, is dit type glas geschikt voor bestaande kozijnen. Ook voor monumenten.
 • Duurzaam. Vacuumglas is loodvrij en 100% recyclebaar
 • Geluidsreductie (dB=36). Vacuümglas isoleert niet alleen tegen warmte maar ook geluid wordt zoveel mogelijk tegengehouden.
 • Veiligheidsglas is de standaard (NEN3569)
 • Geen condens aan de binnenzijde

De nadelen van vacuümglas:

 • Prijs van het glas. Vacuümglas is in verhouding een stuk duurder dan andere glassoorten. Een voordeel is wel de tegemoetkoming van de overheid in de vorm van de ISDE subsidie

Wat is de u-waarde van vacuümglas vergeleken met andere glassoorten

Glassoort U-waarde Dikte - opbouw
Premium 0.40.44mm gehard + 0.3mm + 4mm gehard gecoat
Standaard 0.590.598mm: 4mm ongehard + 0.3mm + 4mm gehard gecoat
Enkel glas5.8 4mm float
Voorzetraam2.8 24mm: spouw 20 mm + Float 4mm
Standaard dubbelglas2.8 21 mm: float 5mm + 12 mm + float 4mm
HR++ dubbelglas1.124mm: float 4mm + 15mm argon + float 4mm
HR+++ triple glas0.642mm: 4mm + 15 mm argon + 4mm + 15 mm argon + 4mm

Vacuümglas bestellen

Bij Glashandelonline.com is naast de kwaliteit van het vacuümglas dat wij u aanbieden ook de service er omheen erg belangrijk. Bij vacuümglas is het mogelijk om gemakkelijk en snel te bestellen zonder te veel handelingen te hoeven doen.
Het vacuümglas kunnen wij thuis of op locatie in Nederland* en Vlaanderen bezorgen. Eventueel is het ook mogelijk om de bestelling bij ons afhaalpunt in Oosterhout (Nb) af te halen. 

Voor meer informatie over vacuümglas en wat voor u de mogelijkheden zijn, neem telefonisch contact op of via de mail. Onze medewerkers helpen u graag verder!

*Behalve de Waddeneilanden

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4