• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Wat is gelaagd glas?


Gelaagd glas behoort tot de groep veiligheidsglas en is opgebouwd uit 2 lagen enkel glas dat aan elkaar is gelamineerd m.b.v. een speciaal PVB folie. Dit folie kan bestaan uit 1, 2 of 4 lagen. Het folie is leverbaar in een heldere uitvoering, maar ook een matte folie behoort tot de mogelijkheden. Door dit matte folie wordt het gelaagde glas minder transparant, maar komt er nog wel licht doorheen. 
Wanneer gelaagd veiligheidsglas breuk gaat ontstaan er scheuren in het glas, maar blijft het glas door het folie bij elkaar. Dit is vergelijkbaar met de voorruit van een auto. Gelaagd glas is hierdoor geschikt om te gebruiken op locaties waar er sprake is van een doorval en doorloop zoals bij een trap of balustrade en heeft tevens een inbraakwerende werking. Ook bij het gebruik van glas boven het hoofd zoals in een serre of veranda dient er gelaagd veiligheidsglas gebruikt te worden. Mocht het glas kapot gaan, dan zorgt het folie er voor dat het glas niet op de personen die onder de ruit zitten terecht komt.

De dikte van gelaagd glas

Gelaagd veiligheidsglas is verkrijgbaar vanaf de opbouw 33.1 t/m 1212.2. De getallen voor de punt hebben betrekking op de dikte van het glas dat wordt gebruikt. Bij 33.1 betekent dit dus 2 glasplaten van 3mm dikte. Het cijfer na de punt geeft aan uit hoeveel lagen folie het glas is opgebouwd. Gelaagd glas 33.1 heeft dus 1 laag folie en gelaagd glas 44.2 heeft 2 lagen folie. Het folie van gelaagd glas heeft doorgaans een dikte van 0.38mm. De dikte van gelaagd glas 44.2 is dus 4+4+0.38+0.38 = 8.76mm

Gelaagd glas bestellen

Bij Glashandelonline.com kan je zeer eenvoudig online tegen een lage prijs gelaagd glas bestellen. Alternatieve mogelijkheden zoals uitsparingen, boringen of schuine zijdes zijn ook mogelijk en zijn via info@glashandelonline.com aan te vragen.
Wanneer u de keuze heeft gemaakt tussen helder glas of gelaagd glas met matte folie kunt u de gewenste dikte selecteren. Hierna geeft u de breedte en hoogte op. Optioneel is het mogelijk om de randen te slijpen (Plat poly), zodat de de randjes niet meer scherp zijn. Hierdoor kan je je niet aan het gelaagd glas snijden.
De prijs van het gelaagd glas is direct zichtbaar, zowel inclusief BTW als exclusief BTW. Hierdoor staat u achteraf nooit voor verrassingen. Wanneer u het glas aan de winkelwagen toevoegt kunt u doorgaan naar de kassa waar u de factuur- en aflevergegevens invult. Voor het betalen van uw bestelling bieden wij verschillende betaalmogelijkheden aan zoals o.a. via een bankoverschrijving, iDeal, Bancontact, achteraf betalen via Klarna, KBC / CBC, Belfius & ING HomePay.

Het gelaagde glas kunnen wij bij u thuis of op locatie in Nederland* en Vlaanderen bezorgen. Eventueel is het ook mogelijk om uw bestelling bij 1 van onze afhaalpunten af te halen.

* Met uitzondering van de waddeneilanden.

Zijn er vragen of onduidelijkheden over het gelaagd glas op maat? Neem dan contact op met onze specialisten via 0162-454963 of stuur een email naar info@glashandelonline.com.

Bekijk onderstaande video voor het verschil tussen de verschillende glassoorten

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4