• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Gelaagd glas op maat bestellen


Gelaagd glas behoort tot de groep veiligheidsglas en is opgebouwd uit 2 lagen enkel glas dat aan elkaar is gelamineerd m.b.v. een speciaal PVB folie. Dit folie kan bestaan uit 1, 2 of 4 lagen. Het folie is leverbaar in een heldere uitvoering, maar ook een matte folie behoort tot de mogelijkheden. Door deze matte folie wordt het gelaagde glas minder transparant, maar komt er nog wel licht doorheen. 

Gelaagd glas, ook wel eens balustrade glas genoemd, wordt vaak gebruikt vaak gebruikt bij een balustrade (bevestigd met profielen), in binnendeuren, bij een lichtstraat, een overkapping of dak van een serre. Als het glas zou breken dan zorgt de folie ervoor dat het glas niet op de personen die onder de ruit zitten terecht komt. Bij een balustrade met glasklemmen adviseren wij om gehard-gelaagd glas toe te passen. 

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is opgebouwd uit 2 lagen enkel glas dat aan elkaar is gelamineerd m.b.v. een speciaal PVB folie. Deze folie kan bestaan uit 1, 2 of 4 lagen. Het folie is leverbaar in een heldere uitvoering, maar ook een matte folie behoort tot de mogelijkheden. Door deze matte folie wordt het gelaagde glas minder transparant, maar komt er nog wel licht doorheen. Deze soort gelaagd glas wordt ook wel mat gelaagd glas genoemd.

Waarom gelaagd glas?

Gelaagd glas is veiliger dan gehard glas door de folielaag of folielagen tussen de twee panelen. Wanneer gelaagd veiligheidsglas breuk gaat ontstaan er scheuren in het glas, maar blijft het glas door het folie bij elkaar. Dit is vergelijkbaar met de voorruit van een auto. Gelaagd glas is hierdoor geschikt om te gebruiken op locaties waar er sprake is van een doorval en doorloop zoals bij een trap of balustrade en heeft tevens een inbraakwerende werking. Ook bij het gebruik van glas boven het hoofd zoals in een serre of veranda dient er gelaagd veiligheidsglas gebruikt te worden. Mocht het glas kapot gaan, dan zorgt het folie er voor dat het glas niet op de personen die onder de ruit zitten terecht komt.

Wat is sterker gehard glas of gelaagd glas?

Vaak krijgen wij de vraag welk glas sterker is, gehard glas of gelaagd glas. Of wat nu precies het verschil is tussen gehard glas en gelaagd glas. Gehard glas staat er namelijk om bekend om 5x sterker te zijn dan enkel glas, waar gelaagd glas uit is opgebouwd.  Hierdoor wordt het risico op breuk bij gehard glas beperkt maar uiteraard is breken altijd nog wel mogelijk, het blijft een kwetsbaar product. Hieronder ziet u de verschillen tussen gehard glas en gelaagd glas.

Gelaagd glas:

 • Breekt sneller dan gehard glas (door enkel glas)
 • Houdt de scherven bij elkaar bij breuk
 • Kan niet goed tegen vocht, kan gaan delamineren
 • Bijna onmogelijk om door de ruit te vallen als de ruit en folie dik genoeg zijn

Gehard glas:

 • Breekt minder snel dan gelaagd glas
 • Breekt in hele kleine stukjes, kans op bezeren is kleiner
 • Kan goed tegen vocht bv. douchewand/douchedeur
 • Als het glas breekt is er direct een opening
Beide glassoorten hebben zo hun voordelen, waarbij vooral de toepassing van belang gaat zijn. Wilt u zeker zijn van sterk glas en het voordeel van gelaagd glas dan kiest u het beste voor gehard-gelaagd glas.

Wat is de dikte van gelaagd glas?

Gelaagd veiligheidsglas is verkrijgbaar vanaf de opbouw 33.1 t/m 1212.2. De getallen voor de punt hebben betrekking op de dikte van het glas dat wordt gebruikt. Bij 33.1 betekent dit dus 2 glasplaten van 3mm dikte. Het cijfer na de punt geeft aan uit hoeveel lagen folie het glas is opgebouwd. Gelaagd glas 33.1 heeft dus 1 laag folie en gelaagd glas 44.2 heeft 2 lagen folie. Het folie van gelaagd glas heeft doorgaans een dikte van 0.38mm. De dikte van gelaagd glas 44.2 is dus 4+4+0.38+0.38 = 8.76mm

Gelaagd glas bestellen

Bent u voor uw project op zoek naar glas voor een balustrade, glas voor een serre-dak of een lichtstraat. Bij Glashandelonline.com kan je zeer eenvoudig online gelaagd glas bestellen tegen een lage prijs. Alternatieve mogelijkheden zoals uitsparingen, boringen of schuine zijdes zijn ook mogelijk en zijn via info@glashandelonline.com aan te vragen.
Wanneer u de keuze heeft gemaakt tussen helder gelaagd glas of gelaagd glas met matte folie kunt u de gewenste dikte selecteren. Hierna geeft u de breedte en hoogte op. Optioneel is het mogelijk om de randen te slijpen (Plat poly), zodat de de randjes niet meer scherp zijn. Hierdoor kan je je niet aan het gelaagd glas snijden.
De prijs van het gelaagde glas is direct zichtbaar, zowel inclusief BTW als exclusief BTW. Hierdoor staat u achteraf nooit voor verrassingen. Wanneer u het glas aan de winkelwagen toevoegt kunt u doorgaan naar de kassa waar u de factuur- en aflevergegevens invult. Voor het betalen van uw bestelling bieden wij verschillende betaalmogelijkheden aan zoals o.a. via een bankoverschrijving, iDeal, Bancontact, achteraf betalen via Klarna, KBC / CBC, Belfius & ING HomePay.

Het gelaagde glas kunnen wij bij u thuis of op locatie in Nederland* en Vlaanderen bezorgen. Eventueel is het ook mogelijk om uw bestelling bij 1 van onze afhaalpunten af te halen.

* Met uitzondering van de waddeneilanden.

Zijn er vragen of onduidelijkheden over het gelaagd glas op maat? Neem dan contact op met onze specialisten via 0162-454963 of stuur een email naar info@glashandelonline.com.

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4