• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Traditionele stopverf en stopverf vervanger bij Glashandelonline.com


Wist je dat traditionele stopverf de oorspronkelijke voorloper van moderne kit is? Het is misschien verrassend, maar vandaag de dag wordt traditionele stopverf nog steeds veelvuldig gebruikt, vooral bij het plaatsen van monumentenglas en enkel glas.

Traditionele stopverf maakt ook een opvallende comeback in interieurs met een industriële uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan die stijlvolle stalen taatsdeuren met glas. Hier wordt het glas op een speciale manier 'vast gestopt' in de sponning. Na het plaatsen wordt overtollige stopverf zorgvuldig verwijderd, waardoor een strakke, naadloze afwerking ontstaat. En het beste deel? Deze rand is volledig overschilderbaar, waardoor je de look kunt aanpassen aan jouw stijl.

Den Braven Zwaluw Profstop Universal Stopverf

€ 1,95

incl. BTW

€ 1,61 excl. BTW:
per stuk
Toupret stopverf

€ 12,50

incl. BTW

€ 10,33 excl. BTW:
per stuk
Klassieke stopverf

€ 16,80

incl. BTW

€ 13,88 excl. BTW:
per stuk
Stopverf vervanger

€ 8,25

incl. BTW

€ 6,82 excl. BTW:
per stuk
Stopverf vervanger in worst

€ 12,00

incl. BTW

€ 9,92 excl. BTW:
per stuk
Zeepsop voor afmessen kitvoeg

€ 8,95

incl. BTW

€ 7,40 excl. BTW:
per stuk
Ook zien we dit weer terugkomen bij interieurs met een industriële look, denk bijvoorbeeld aan een stalen taatsdeur met glas. Het glas wordt dan in de sponning "vast gestopt", de overtollige stopverf wordt na afloop verwijderd zodat er een strakke rand overblijft. Na het uitharden is deze rand overschilderbaar. Door de overschilderbaarheid kan stopverf ook worden gebruikt als plamuur om gaten en scheuren op te vullen. Inmiddels zijn er ook goede stopverf vervangers leverbaar, deze zijn makkelijk te verwerken en zeer snel overschilderbaar. De Zwaluw Monustop van Den Braven hecht perfect zonder primer op de meeste ondergronden, ook is deze stopverf vervanger te gebruiken voor het plaatsen van dubbelglas. 

Stopverf verwijderen en aanbrengen

Bij oudere kozijnen kom je vaker stopverf tegen. Wanneer de stopverf begint te verouderen, is het tijd voor actie. Hoewel je stopverf kunt repareren, is het vaak de beste keuze om de stopverf volledig te vervangen. Maar hoe doe je dat? Hier zijn de stappen voor het verwijderen van oude stopverf en het aanbrengen van een nieuwe laag, samen met enkele handige tips en trucs:

Stap 1: Verwijder de oude stopverf
Om de oude stopverf te verwijderen, heb je een (schilders)föhn nodig. Verwarm de stopverf met de föhn totdat deze zacht wordt. Gebruik vervolgens een afsteekmes of verfkrabber om de oude stopverf voorzichtig te verwijderen. Zorg ervoor dat je het oppervlak goed schoonmaakt voordat je verdergaat.

Stap 2: Breng de nieuwe stopverf aan
Nu kun je aan de slag met het aanbrengen van de nieuwe stopverf. Je gebruikt stopverf rechtstreeks uit de pot en een handig hulpmiddel is een stopmes. In onze webshop vind je handig gereedschap, zoals een verfkrabber en een stopmes met gebogen lemmet.

Breng dan de nieuwe stopverf ruim aan, en het is belangrijk om dit in één gelijkmatige laag te doen. Maak je geen zorgen als er iets misgaat; stopverf is vergevingsgezind en kan eenvoudig worden gecorrigeerd. Het is een kwestie van oefenen.

Stap 3: Zorg voor een gladde afwerking
Een gladde afwerking is essentieel voor een professioneel resultaat. Je kunt verschillende stopverfproducten gebruiken, die allemaal hun eigen droogtijd hebben. Over het algemeen is een paar weken drogen vereist voordat je de stopverf kunt schilderen. Hier is een handige tip: voorkom dat de stopverf aan je stopmes blijft kleven door het in te smeren met slaolie of olijfolie.

Stopverf van Toupret

Bij Glashandelonline.com werken wij enkel met producten van hoogwaardige kwaliteit, daarom werken wij met stopverf van Toutpret. Dit Franse bedrijf is opgericht in 1938 en specialiseerde zich in de productie van hoge kwaliteit gebruiksklare plamuren. Inmiddels is Toupret internationaal actief en uitgegroeid tot een terechte marktleider in de Benelux en ver daar buiten. 

Stopverf kopen? Bestel eenvoudig online

In onze webshop kan je eenvoudig kit, lijm, stopverf en andere (glas)benodigdheden van hoge kwaliteit bestellen tegen scherpe prijzen. Dat is goed om te weten, want zo betaal je dus nooit te veel. Daarnaast hechten wij bij Glashandelonline.com een grote waarde aan onze service, zowel tijdens het bestelproces als tijdens en na de levering. Bestellen kan snel en gemakkelijk online. Een groot deel van onze producten worden uit voorraad geleverd en verstuurd naar ieder gewenst adres in Nederland of België. De prijzen worden inclusief BTW getoond, zo weet je direct waar je aan toe bent. 

Meer informatie of hulp nodig bij het bestelen van de juiste kit, lijm of stopverf? Onze specialisten helpen je graag telefonisch verder via 0162-454963 of mail je vraag naar info@glashandelonline.com.

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4