• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Professionele inmeetservice en vakkundige montageservice bij Glashandelonline.com

Naast onze topkwaliteit glasproducten en glastoebehoren hebben wij ons gamma nu uitgebreid met een inmeetservice en montageservice. Het installeren van glas is een precieze taak en daarom staan wij klaar om het werk voor u te doen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Bij de producten die wij voor u kunnen inmeten en/of monteren staat dit als extra optie aangegeven. Bij andere producten is deze service op aanvraag. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Onze diensten:

 • Inmeetservice:
  Onze ervaren professionals komen bij u thuis om nauwkeurige metingen te verrichten. Of het nu gaat om douchedeuren, douchewanden, achterwanden voor de keuken binnendeuren van glas, zij zorgen voor de juiste afmetingen. Op die manier bent u verzekerd van een perfecte pasvorm.
 • Montageservice:
  Heeft u zelf ingemeten door gebruik te maken van onze handige inmeetvideo’s en wilt u enkel gebruik maken van de montageservice? Ons montagebedrijf zorgt dan voor een perfecte installatie van uw glas.
 • Combinatie inmeten en monteren:
  Indien gewenst kunt u kiezen voor deze combinatieservice, waarbij wij niet alleen het inmeten verzorgen maar ook de volledige montage van uw glasproducten uit handen nemen. Met deze optie geniet u van een volledige service, van begin tot het eind.

Het montagebedrijf bestaat uit een team van vakmensen met een jarenlange ervaring in het inmeten en monteren van hardglas waardoor u kunt vertrouwen op een eindresultaat van topkwaliteit!

Wanneer u kiest voor één van onze services kunt u dit aangeven via email en wij nemen contact met u op om een afspraak te maken.

U kunt enkel gebruik maken van onze inmeetservice en/of montageservice als u het glas ook bij ons heeft besteld of gaat bestellen. Wilt u gebruik maken van één van deze services? Heeft u nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar info@glashandelonline.com


 Inmeten dubbelglas, hoe doe ik dat?

Dubbel-glas-detail

Als u een nieuwe ruit van dubbel glas wilt opmeten dan meet u de sponningmaat en trekt daar 10mm vanaf.

Voorbeeld: U meet de sponningmaat van uw kozijn en die is 1350mm breed en 1800mm hoog. Dan is de totale afmeting 1350 - 10 = 1340mm breed en 1800 - 10 = 1790mm hoog. 

De glasmaat is dan: 1340mm x 1790mm.

 
 Als u een bestaande ruit gaat vervangen, meet u de ruit aan de binnenkant van het kozijn (de dagmaat) en telt u daar 24mm bij op.* 

Voorbeeld: U meet de dagmaat van het kozijn en die is 1250mm breed en 1750mm hoog. Dan is de totale afmeting 1250 + 24 = 1274mm breed en 1750+ 24 = 1774mm hoog. 

De glasmaat is dan: 1274mm x 1774mm.  

Let op: Bij oudere huizen is de sponningsdiepte een stuk kleiner, hier gaat deze regel dan ook niet op.
Om de sponningsdiepte te bepalen kunt u één van de glaslatten verwijderen om dit op te meten.
Neem bij twijfel contact met ons op voor het bepalen van de juiste glasmaat.

Handige tip! Bekijk hier onze handige instructievideo voor het inmeten van glas en het plaatsen van dubbel glas Douchedeur-opmeten

Inmeten douchedeur: 

Geef hier de maten voor uw glazen douchedeur op. Meet eerst van links naar rechts de beschikbare opening en vervolgens de hoogte van de douchedeur.

Het beste kunt u de maten meten op de rechts in de tekening aangegeven volgorde, Eerst maat A dan B en dan C. Als die maten verschillen dan gebruikt u de kleinste van de drie voor de breedte. Voor de hoogtemaat geeft u de maat die de deur moet worden.

 Wanneer maat A: 800mm, maat B: 805mm en maat C: 803mm zijn, is maat A het kleinste en dient u deze aan te geven in de strakke maat (muur tot muur) en berekenen wij vervolgens de uiteindelijke maat van de glazen douchedeur. De hoogte maat dient u wel exact op te geven.

De afmetingen dienen in millimeters doorgegeven te worden. Omrekenen is eenvoudig bijvoorbeeld: 10cm = 100mm en 85cm = 850mm.

Afwijkende maten op aanvraag: klik hier.

Handige tip! Bekijk hier onze handige instructievideo voor het inmeten van een glazen douchedeur

 


Inmeten glazen douchewand:Opmeten-douchewand

Meet hier de maten van uw eigen glazen douchewand. Meet voor de breedte (maat A) van links naar rechts en meet voor de hoogte (maat B) van boven naar beneden.

 U dient de exacte maten door te geven aan ons waarbij wij vervolgens de uiteindelijke juiste maat voor uw glazen douchewand uitrekenen. 

De afmetingen dienen in millimeters doorgegeven te worden. Omrekenen is eenvoudig bijvoorbeeld: 10cm = 100mm en 195cm = 1950mm. 

Afwijkende maten op aanvraag: klik hier

 

  

 


Inmeten glazen binnendeur:

Opmeten-glazen-deur

Meet hier de maten van uw eigen glazen binnendeur op maat. Meet eerst van links naar rechts de beschikbare opening en vervolgens de hoogte van de deur.

Meet eerst maat A, dan B en tenslotte C. Als die maten verschillen dan vult u de kleinste van de drie in bij het veld "Breedte". Hetzelfde voor de hoogte maat, eerst maat D dan E en van die twee geeft u de kleinste maat in bij het veld "Hoogte".

 Wanneer in de breedte de maten A: 810, B: 812 en C: 808 voorkomen, dan is maat C in dit geval de kleinste maat en moet deze worden ingegeven in het veld "Breedte". Bij het opmeten van de hoogte is dit precies hetzelfde. Stel dat maat D: 1998mm is en maat E: 1997mm, dan is maat E het kleinst en dient deze in het veld "Hoogte" aangegeven te worden. 

 

U dient de exacte maten door te geven aan ons waarbij wij vervolgens de uiteindelijke juiste maat voor uw glazen binnendeur uitrekenen. Gelieve dit in millimeters door te geven waarbij bijvoorbeeld 185cm = 1850mm is.

Afwijkende maten op aanvraag: klik hier 

Handige tip! Bekijk hier onze handige instructievideo voor het inmeten van een pendeldeurinmeten van een schuifdeur of het inmeten van een stompe deur


 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4