• Ruim aanbod in glas en spiegels
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • Scherpe prijzen
 • Inmeetservice met pasgarantie (NL)
 • Momenteel alleen in Nederland
0162 - 454 963
info@glashandelonline.com
06 - 100 613 92

Inmeetservice op locatie

Wij begrijpen heel goed dat het bestellen van maatwerk glas best spannend kan zijn, eenmaal geproduceerd glas kan niet meer op maat gemaakt worden. Om meer zekerheid te bieden is het nu mogelijk om een afspraak te maken voor onze inmeetservice. Geen risico voor u!

De kosten voor het inmeten zijn € 75,00 incl. BTW.*

Deze kosten worden op de offerte opgenomen en na het voldoen van het totaalbedrag zal er een afspraak met u worden ingepland. 

Let op: Vanwege de huidige maatregelen omtrent het Coronavirus is het inmeten op dit moment enkel in Nederland mogelijk. 

Hoe werkt onze inmeetservice?

 • - U geeft de richtmaten en verdere informatie aan van het object, daarbij geeft u aan dat u gebruik wil maken van de inmeetservice
 • - Wij maken de offerte voor u, inclusief inmeetkosten
 • - Na ontvangst betaling van de offerte nemen wij z.s.m. contact met u op om een afspraak in te plannen
 • - Onze collega van de inmeetservice meet het project nauwkeurig op en is uw vraagbaak voor montage vragen
 • - Na het opmeten zal er een na-calculatie plaatsvinden en op basis van de na-calculatie zal er een creditnota of een aanvullende order worden gemaakt
 • - Na het in behandeling nemen van de order geldt de normale levertijd

Glashandelonline geeft een 100% pasgarantie het inmeten. Mocht het glas onverhoopt niet passen dan zullen wij het product zonder enige kosten opnieuw leveren. 

* Het is niet mogeijk om alléén gebruik te maken van onze inmeetservice, wij plannen pas een afspraak in als de offerte een opdracht is geworden. Isolatieglas / Dubbel glas kunnen wij niet inmeten.


 Inmeten dubbelglas, hoe doe ik dat?

Dubbel-glas-detail

 

Als u een nieuwe ruit wilt opmeten, meet u de sponningmaat en trekt daar 10mm vanaf.

 

Voorbeeld: U meet de sponningmaat van uw kozijn en die is 1350mm breed en 1800mm hoog. Dan is de totale afmeting 1350 - 10 = 1340mm breed en 1800 - 10 = 1790mm hoog.

 

De glasmaat is dan: 1340mm x 1790mm.

 
 

Als u een bestaande ruit gaat vervangen, meet u de ruit aan de binnenkant van het kozijn (de dagmaat) en telt u daar 24mm bij op.*

 

Voorbeeld: U meet de dagmaat van het kozijn en die is 1250mm breed en 1750mm hoog. Dan is de totale afmeting 1250 + 24 = 1274mm breed en 1750+ 24 = 1774mm hoog.

 

De glasmaat is dan: 1274mm x 1774mm.

  

Let op: Bij oudere huizen is de sponningsdiepte een stuk kleiner, hier gaat deze regel dan ook niet op.
Om de sponningsdiepte te bepalen kunt u één van de glaslatten verwijderen om dit op te meten.
Neem bij twijfel contact met ons op voor het bepalen van de juiste glasmaat.


 Douchedeur-opmeten

Inmeten douchedeur: 

Geef hier de maten voor uw glazen douchedeur op. Meet eerst van links naar rechts de beschikbare opening en vervolgens de hoogte van de douchedeur.

Het beste kunt u de maten meten op de rechts in de tekening aangegeven volgorde, Eerst maat A dan B en dan C. Als die maten verschillen dan gebruikt u de kleinste van de drie voor de breedte. Voor de hoogtemaat geeft u de maat die de deur moet worden.

 

Wanneer maat A: 800mm, maat B: 805mm en maat C: 803mm zijn, is maat A het kleinste en dient u deze aan te geven in de strakke maat (muur tot muur) en berekenen wij vervolgens de uiteindelijke maat van de glazen douchedeur. De hoogte maat dient u wel exact op te geven.

 

De afmetingen dienen in millimeters doorgegeven te worden. Omrekenen is eenvoudig bijvoorbeeld: 10cm = 100mm en 85cm = 850mm.

 

Afwijkende maten op aanvraag: klik hier.

 

Hieronder vind u een informatie video over het inmeten van een glazen douchedeur.

 

 


Inmeten glazen douchewand:Opmeten-douchewand

Meet hier de maten van uw eigen glazen douchewand. Meet voor de breedte (maat A) van links naar rechts en meet voor de hoogte (maat B) van boven naar beneden.

 

U dient de exacte maten door te geven aan ons waarbij wij vervolgens de uiteindelijkde juiste maat voor uw glazen douchewand uitrekenen.

 

De afmetingen dienen in millimeters doorgegeven te worden. Omrekenen is eenvoudig bijvoorbeeld: 10cm = 100mm en 195cm = 1950mm.

 

Afwijkende maten op aanvraag: klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Inmeten glazen binnendeur:

Opmeten-glazen-deur

Meet hier de maten van uw eigen glazen binnendeur op maat. Meet eerst van links naar rechts de beschikbare opening en vervolgens de hoogte van de deur.

 

Meet eerst maat A, dan B en tenslotte C. Als die maten verschillen dan vult u de kleinste van de drie in bij het veld "Breedte". Hetzelfde voor de hoogte maat, eerst maat D dan E en van die twee geeft u de kleinste maat in bij het veld "Hoogte".

 

Wanneer in de breedte de maten A: 810, B: 812 en C: 808 voorkomen, dan is maat C in dit geval de kleinste maat en moet deze worden ingegeven in het veld "Breedte". Bij het opmeten van de hoogte is dit precies hetzelfde. Stel dat maat D: 1998mm is en maat E: 1997mm, dan is maat E het kleinst en dient deze in het veld "Hoogte" aangegeven te worden. 

 

U dient de exacte maten door te geven aan ons waarbij wij vervolgens de uiteindelijkde juiste maat voor uw glazen binnendeur uitrekenen. Gelieve dit in millimeters door te geven waarbij bijvoorbeeld 185cm = 1850mm is.

 

Afwijkende maten op aanvraag: klik hier

 

 

 

 

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • Scherpe prijzen
 • Inmeetservice met pasgarantie (NL)
 • Momenteel alleen in Nederland