• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Siliconenkit bestellen


De meeste gebruikte kitsoort in onze badkamers en keukens is siliconenkit, door de waterbestendige eigenschappen is dit een uitstekend product voor deze toepassingen. Voor het afkitten van een glazen douchewand of een glazen keukenachterwand is siliconenkit een product wat zorgt voor een mooie waterdichte afwerking. Ook buiten wordt siliconenkit vaak gebruikt vanwege de hoge UV-bestendigheid.

Zuurvrije siliconenkit

€ 7,95

incl. BTW

€ 6,57 excl. BTW:
per stuk
16.9 %
Tip!
Zuurvrije siliconenkit in worst

€ 9,80 € 11,80

incl. BTW

€ 8,10 excl. BTW:
per stuk
Window Seal overschilderbare siliconenkit

€ 7,50

incl. BTW

€ 6,20 excl. BTW:
per stuk
Overschilderbare siliconenkit in worst

€ 11,50

incl. BTW

€ 9,50 excl. BTW:
per stuk
Zuurhoudende siliconenkit

€ 8,00

incl. BTW

€ 6,61 excl. BTW:
per stuk
Zuurhoudende siliconenkit in worst

€ 13,20

incl. BTW

€ 10,91 excl. BTW:
per stuk
Zeepsop voor afmessen kitvoeg

€ 8,95

incl. BTW

€ 7,40 excl. BTW:
per stuk
Wat is het verschil tussen siliconenkit en acrylaatkit?

Vaak komt het nog voor dat er siliconenkit wordt gebruikt voor het afwerken van kitvoegen waar later overheen geschilderd moet worden of acrylaatkit om even snel een voeg in de badkamer af te kitten. Helaas gaat dit niet werken. Siliconenkit is elastisch en heeft een waterwerende werking, vandaar dat siliconenkit verf zal "afstoten". Acrylaatkit droogt sneller dan siliconenkit. Acrylaatkit is overschilderbaar en is niet waterdicht. Hierdoor is acrylaatkit niet geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Waar wordt siliconenkit voor gebruikt?

Siliconenkit is een elastisch en waterbestendig afdichtmiddel en wordt door deze eigenschappen het meest gebruikt voor het afdichten van voegen in vochtige ruimtes. Met uitzondering van de overschilderbare siliconenkit Window Seal Plus zijn de siliconenkitten in ons assortiment niet overschilderbaar. Zuurvrije siliconenkit bevat een schimmelwerende substantie waardoor kitvoegen in het sanitair of keuken langer vrij zijn van schimmel en aanslag. Voor het afkitten of verlijmen van een aquarium of terrarium is de zuurhoudende siliconenkit beter geschikt.

Hoe lang kun je niet douchen na het kitten?

Al na ongeveer 10 tot 15 minuten verschijnt er een laagje op de kitvoeg, de kit is dan echter nog niet droog. Na minimaal 2 uur is de kitlaag waterdicht en zou er gedoucht kunnen worden. Wij adviseren echter om de kitrand volledig uit te laten harden. Een vuistregel voor de droogtijd hiervoor is ca. 4 mm per 24 uur.

Hoe lang gaat siliconenkit mee?

Alles valt en staat met het goed ontvetten van de ondergrond, het aanbrengen van de kit op een juiste manier en de kwaliteit van de siliconenkit. Zwaluw kitten en lijmen van Den Braven zijn van hoogwaardige kwaliteit en daarom werken wij enkel met dit merk. Een hoogwaardige kit kan gemiddeld 5 tot 6 jaar mee. Uiteraard kan de kwaliteit van de voeg aangetast worden door het gebruik van aggressieve schoonmaakmiddelen.

Hoe kun je aanslag of schimmel van siliconenkit verwijderen?

Sterke en aggressieve schoonmaakmiddelen kunnen siliconenkit aantasten en de levensduur verkorten. Het beste kun je de siliconen kitvoegen onderhouden en reinigen met schoonmaakazijn en lauwwarm water. Door het mengsel op de kitrand te spuiten en deze een uurtje in te laten trekken wordt de kitrand weer mooi schoon.

Hulp nodig bij het bestellen? Neem contact met ons op.

In onze webshop kun je eenvoudig kit, lijm, stopverf en andere (glas)benodigdheden van hoge kwaliteit bestellen tegen scherpe prijzen. Dat is goed om te weten, want zo betaal je dus nooit te veel. Daarnaast hechten wij bij Glashandelonline.com een grote waarde aan onze service, zowel tijdens het bestelproces als tijdens en na de levering. Bestellen kan snel en gemakkelijk online. Een groot deel van onze producten worden uit voorraad geleverd en verstuurd naar ieder gewenst adres in Nederland of België. De prijzen worden inclusief BTW getoond, zo weet je direct waar je aan toe bent. 

Meer informatie of hulp nodig bij het bestelen van de juiste kit, lijm of stopverf? Onze specialisten helpen je graag telefonisch verder via 0162-454963 of mail je vraag naar info@glashandelonline.com.

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4