• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Voorzetramen op maatOm een woning beter te isoleren wordt er doorgaans gekozen om het enkel glas te vervangen voor dubbel glas. Echter behoort dat niet altijd tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld als er sprake is van een historisch- of monumentaal pand, glas in lood beglazing, omhoogschuivende ramen of als de kozijnen vervangen / aangepast dienen te worden (wat doorgaans vrij prijzig is). Om de woning toch beter te isoleren, kan er gekozen worden om voorzetramen / achterzetramen toe te passen. 

Doordat een voorzetraam op maat een stukje van de bestaande beglazing wordt gemonteerd, ontstaat er een luchtlaag tussen het glas welke zorgt voor isolatie. Dit is te vergelijken met de werking van dubbel glas. Naast de warmte-isolatie draagt een voorzetraam ook bij aan geluidsisolatie en werken deze brand- en inbraakvertragend.

Achterzetraam of voorzetraam?

Een andere benaming voor dit type raam is achterzetraam. Het krijgt deze naam als je het geheel aan de binnenkant van de gevel (binnen in huis) monteert. Je kijkt hierbij dus eerst door het achterzetraam en daarna door de originele beglazing. Dit is doorgaans noodzakelijk bij historische- of monumentale panden waarbij de buitenkant van het pand niet aangepast mag worden.

Voorzetraam monteren

Bij Glashandelonline.com is het mogelijk om deze voorzetramen op maat te bestellen. Deze zijn rondom voorzien van een aluminium profiel en zijn op verschillende manieren te bevestigen en kunnen zowel aan de binnen- als buitenkant geplaatst worden. Het voordeel is dat er geen beglazingsartikelen nodig zijn, enkel het bevestigingsmateriaal van het voorzetraam.

De bevestigingsmethoden zijn:

- Rondom vast geschroefd
- Scharnieren en schroeven*
- Rondom knevels
- Scharnieren en knevels*

Wanneer er wordt gekozen voor een bevestiging met schroeven worden de profielen voorzien van de juiste gaten, de benodigde schroeven worden mee geleverd.

* De scharnieren komen standaard aan één verticale zijde en zijn bedoeld om de ruit af en toe te openen t.b.v. onderhoud / schoonmaak. Deze zijn niet te gebruiken als draairaam. Scharnierend aan de bovenzijde als kiepraam is ook mogelijk.


De aluminium profielen zijn leverbaar in de volgende kleuren:

- RAL 9010 (Zuiver wit)
- RAL 9001 (Crème wit)
- RAL 6009 (Dennengroen)
- RAL 8019 (Grijsbruin)
- Aluminium, blank geanodiseerd F1
- Andere standaard RAL kleuren (Prijs op aanvraag)

De profielen van het voorzetraam hebben een breedte van ±18mm. Het hart van de schroef- / knevelgaten zit op ± 12mm vanuit de binnenkant van het voorzetraam.

Het glas van de voorzetramen is leverbaar in de volgende diktes:

- 4mm float (enkel) glas. Hierbij is het glas met rubbers vast gezet.
- 6mm float (enkel) glas. Hierbij is het glas vast gekit.
- 33.1 gelaagd veiligheidsglas. Hierbij is het glas vast gekit.

Voorzetramen op maat bestellen

Het is bij Glashandelonline.com heel eenvoudig om voorzetramen op maat online te bestellen. U kunt de gewenste breedte en hoogte in millimeters invullen, dit dienen de buitenwerkse maten te zijn. Komt u er niet helemaal aan uit of wenst u een offerte te ontvangen? Neem dan contact met één van onze specialisten op via info@glashandelonline.com, via 0162 - 454963 of via het contactformulier.

voorzetramen

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4