• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Ventilatieroosters op maat


Raamventilatie of luchtverversing is het vervangen van de lucht in een ruimte, die om wat voor reden dan ook vervuild of verontreinigd is. Het vervangen van de lucht kan op een natuurlijke manier of mechanisch gebeuren. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat in ruimten waar mens of dier verblijven, en gebeurt door koolzuurgas, vocht en verontreiniging af te voeren en verse lucht aan te voeren. De luchtverontreiniging kan van verschillende aard zijn (bijvoorbeeld sigarettenrook, bacteriën en schimmelsporen, koken, stof, slapen). Bij meeste moderne huizen bevat ieder soort isolatieglas een ventilatierooster om het luchtklimaat binnenshuis gezond te houden.  Renson of Duco zijn beide top merken als het gaat om ventilatieroosters voor in uw woning!

Ventilatierooster DucoTon10
vanaf

€ 151,25

incl. BTW

€ 125,00 excl. BTW:
per mtr
Ventilatierooster Renson FlexAir
vanaf

€ 155,00

incl. BTW

€ 128,10 excl. BTW:
per mtr
Ventilatierooster Renson Junior 150 (Design)
vanaf

€ 160,00

incl. BTW

€ 132,23 excl. BTW:
per mtr

Hoe werkt raamventilatie met een ventilatierooster?

Ventilatieroosters voor een raam kunnen gebruikt worden in nieuwbouwhuizen of bij renovatieprojecten, ook met mechanische ventilatie.  Ventilatieroosters werken aan de hand van luchtdrukverschil en zijn gebaseerd op het principe dat warme lucht opstijgt. Eerst stroomt frisse lucht via het lager gelegen ventilatierooster(s) naar binnen. Vervolgens verlaat de vuile warme lucht het huis via een hoger gelegen ventilatierooster. De binnenlucht verplaatst zich door de andere ruimtes via ventilatieroosters en ruimte onder de binnendeuren.

De noodzakelijke hoeveelheid te verversen lucht hangt af van de productie van vocht, koolstofdioxide en verontreiniging en de aard van de verontreiniging, en van het aantal mensen of dieren die in die ruimten verblijven. Voor scholen, kantoren, ziekenhuizen en woningen gelden daarom verschillende normen. In België is sinds het EPB-decreet de ventilatie aan normen onderworpen in Nederland stelt het Bouwbesluit de normen per gebruiksfunctie.

Voordelen van ventilatieroosters of raamventilatie

Als er nieuw isolatieglas geplaatst gaat worden dan is het aan te raden om hierbij ook gelijk te kiezen voor ventilatieroosters in het raam. Zoals bekend zorgt een ventilatierooster voor een natuurlijke luchttoevoer. Raamventilatie heeft meerdere voordelen; 

 • Door het slimme design onderhoudsvriendelijk
 • Door een zelfregulerende klep is er geen overventilatie
 • Ventilatieroosters zijn compact en haast onzichtbaar
 • Met veel omgevingsgeluid is een akoestische demping als extra optie te bestellen
 • Altijd verse lucht rechtstreeks in je woning

Hoe kun je een ventilatierooster onderhouden?

De meeste ventilatieroosters zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben niet veel onderhoud nodig om de luchttoevoer goed te laten verlopen. Je kunt de raamventilatie het beste twee keer per jaar goed schoonmaken door de onderdelen zoveel mogelijk te demonteren. Het rooster kun je met een stofzuiger afzuigen en daarna de onderdelen schoonmaken met een mild sopje. 
 

Ventilatieroosters bestellen bij Glashandelonline.com

In het assortiment van Glashandelonline.com zijn diverse soorten ventilatieroosters te vinden. Hierbij kun je denken aan thermisch geïsoleerde draaiventilatieroosters, thermisch geïsoleerde klepventilatieroosters en toproosters voor onzichtbare plaatsing. Dankzij ons ruime assortiment is er voor iedereen een perfecte ventilatierooster te vinden! Naast de ventilatieroosters van Renson kunnen wij ook roosters van Ducoton en Aralco leveren. Deze zijn echter op aanvraag. 

Een keuze kunnen maken? Bij Glashandelonline.com bestel je gemakkelijk en snel online. Je kunt veelal kiezen uit verschillende bedieningsmogelijkheden, kleuren en afwerking. Alle specificaties staan bij de producten vermeld. Betalen kan gemakkelijk via een bankoverschrijving, via iDEAL of door middel van een factuur achteraf. Wij leveren in heel Nederland(*) en in Vlaanderen. Bij een bestelling van € 500,- of hoger betaal je geen verzendkosten. Meer informatie of aanvullende vragen? Wij zijn telefonisch te bereiken via 0162-454963. Ook kun je mailen naar info@glashandelonline.com. Onze specialisten helpen je graag verder.

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4