• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Gehard melkglas bestellen bij Glashandelonline.com


Gehard melkglas is een veiligheidsglas wat vaak gehard matglas of satijnglas wordt genoemd. Gehard melkglas heeft aan 1 kant van het glas een zuur behandeling ondergaan waardoor het glas ondoorzichtig is geworden maar nog wel voldoende licht doorlaat. Gehard mat glas is het perfecte glas voor onder andere een matglazen deur, glazen windschermen en glazen tafelbladen. Doordat gehard melkglas een thermische behandeling heeft gehad is dit tot wel vijf keer sterker dan enkel matglas. De kans dat gehard melkglas beschadigd is veel kleiner. Mocht dit type glas toch breken, dan zal dit glas in duizenden kleine brokjes barsten en geen scherpe scherven achterlaten. De kans op erge verwondingen is hierdoor veel minder groot. 

Gehard melkglas is geschikt voor een glazen douchedeur of douchewand van matglaslegplanken of een tafelblad van matglas.

Wat is gehard melkglas?

Gehard melkglas (of gehard satijnglas) is veiligheidsglas welke aan één zijde is bewerkt met een speciaal zuur waardoor het glas aan 1 zijde anders aanvoelt dan aan de andere zijde. Door deze bewerking van het glas ontstaat een mat effect waardoor er alleen contouren zichtbaar zijn in plaats van details. Dit maakt gehard melkglas of gehard satijnglas de perfecte oplossing als er wat privacy gewenst is, zoals in de badkamer of als scheidingswand. 

Het verschil tussen satijnglas en melkglas

Satijnglas is eigenlijk één van de andere benamingen voor melkglas. Andere namen die ook wel eens gebruikt worden zijn matglas, acide glas of etsglas. Uiteindelijk is dit allemaal hetzelfde soort glas. Zowel satijn als melk wijzen op een uitstraling van het glas; zacht, satijn en melkachtig. Satijnglas en melkglas zijn beide niet-transparant glas waar je wel contouren maar geen details kunt zien. Het glas is wel lichtdoorlatend. 

Wat het verschil tussen gehard melkglas en enkel melkglas?

Gehard melkglas of gehard satijnglas is door de thermische bewerking in een hardingsoven 5x sterker dan enkel satijnglas. Gehard melkglas wordt hierdoor vaker toegepast in de badkamer, in het interieur als glazen tafelblad of legplank. Enkel melkglas kan worden toegepast in een kozijn of als klein ruitje in een binnendeur. 

Gehard melkglas volledig op maat

Gehard melkglas of gehard satijnglas is bij Glashandelonline.com verkrijgbaar in verschillende glasdiktes, namelijk: 4mm, 6mm, 8mm, 10mm, 12mm en 15mm. Uiteraard kun je zelf aangeven welke hoogte en breedte je wenst. Ook kun je ervoor kiezen geen randafwerking te nemen of dat je een standaard geslepen randafwerking wilt. Heb je speciale wensen of eisen met betrekking tot de vorm van het glas? Dit kun je altijd aan ons doorgeven en wij zullen bekijken wat de mogelijkheden zijn. 

Gehard melkglas op maat bestellen bij Glashandelonline.com

Bij Glashandelonline.com ben je gegarandeerd van goede service en hoge kwaliteit. Wij leveren enkel producten van top kwaliteit tegen scherpe prijzen en staan altijd voor je klaar wanneer je advies nodig hebt. Ons bestelproces is snel en gemakkelijk. Online kies je het gewenste product en geef je de gewenste maten en randafwerking aan. Hierna zie je direct de prijs inclusief BTW en kun je de levertijden bekijken. 
Het geharde matglas kunnen wij bij je thuis of op locatie in Nederland* en Vlaanderen bezorgen. Eventueel is het ook mogelijk om de bestelling bij 1 van onze afhaalpunten af te halen.

Contact met ons opnemen? Je kunt ons telefonisch bereiken via 0162-454963 of mailen naar info@glashandelonline.com. Onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en adviseren je graag over onze producten!

*Behalve de Waddeneilanden.

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4