• zenit.featuresBar.textSlide1
  • zenit.featuresBar.textSlide1
  • zenit.featuresBar.textSlide0
  • zenit.featuresBar.textSlide0

01-04-2022

Glazen tafelblad schoonmaken. Hoe doe je dat?

Vaak wordt er een glazen tafelblad op een houten tafelblad gelegd om de tafel te beschermen. In moderne keukens worden vaker glazen keuken achterwanden geplaatst als alternatief voor een tegels. Glas geeft een mooie strakke uitstraling aan je interieur, maar hoe houd je glas voor vrij van strepen en mooi schoon?

Glanzende glazen tafelbladen: zo doe je dat

Een glazen tafelblad is onderhoudsvriendelijk, maar trekt wel stof aan. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen kun je de glazen tafel eenvoudig iedere dag schoonmaken met een microvezeldoekje. Zo haal je de stof weg en voorkom je ook gelijk strepen op tafel. 

Mochten er toch vlekken van vingers of vetvlekken op de tafel zitten dan kun je de glasplaat voor op tafel eenvoudig schoonmaken door warm water en schoonmaakazijn te gebruiken. Door het glazen tafelblad daarna droog te wrijven met onze microvezel droogdoek gaat de glasplaat weer mooi glanzen. 

Bij hardnekkige vlekken is een speciale glasreiniger een aanrader! Deze glas-en spiegelreiniger zorgt er voor dat vlekken niet in het glas trekken  en dat de glans van het glas blijft behouden. 

4 tips voor het schoonmaken van een glazen tafelblad

  • Maak het tafelblad regelmatig schoon. Beetje een inkoppertje...maar hoe vaker je het glazen tafelblad schoonmaakt, hoe makkelijker het is om vlekken en aanslag te verwijderen.
  • Gebruik lauw water en schoonmaakazijn. Hard water kan strepen achterlaten, dus gebruik lauw water om dit te voorkomen. Een scheutje schoonmaakazijn toevoegen en de tafel gaat weer glanzen als nieuw.
  • Gebruik een zachte doek en droog het tafelblad goed na. Een harde doek kan krassen veroorzaken, gebruik het liefste een microvezel doek. Restvocht kan vlekken veroorzaken. 
  • Verwijder hardnekkige vlekken. Door hardnekkige vlekken gelijk te verwijderen met een glas-en spiegelreiniger voorkom je het intrekken van viezigheid in het glas. 

Voorzorgsmaatregelen

  • Gebruik geen schuursponsjes of andere schurende middelen. Met deze middelen komen er alleen maar krassen op het glazen tafelblad.
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Ook deze middelen kunnen het oppervlakte van het glas beschadigen of dof maken. 

Houten tafel beschermen tegen krassen en vlekken

Je hebt een mooie houten tafel, maar bent op zoek naar iets wat de tafel zal beschermen tegen krassen, vlekken of knutselspullen van de kinderen. Al snel kom je dan uit bij een helder tafelzeil of tafelkleed. Het vervelende is dat dit er niet heel strak uitziet en een transparant tafelzeil wordt uiteindelijk ook wat viezig. Met een glasplaat op tafel blijft het hout zichtbaar en is het heel goed schoon te maken. Hierdoor is een glazen tafelblad een mooie en duurzame oplossing. 

Wil je meer weten over glazen tafelbladen? Onze specialisten helpen je graag met een passend advies. Bel 0162 – 454 963 of stuur een e-mail naar info@glashandelonline.com


Microvezel badkamer droogdoek
Microvezel badkamer droogdoek 1200 GSM Houd het glas van uw douchewand of douchecabine schoon door het gebruik van onze microvezel droogdoek met een dichtheid van 1200 GSM. Deze doek wordt al snel een onmisbaar attribuut in uw badkamer. Vanwege de fijne microvezel van super kwaliteit, absorbeert deze droogdoek perfect en is de gehele badkamer snel en streeploos droog in een korte tijd. Naast het gebruik voor de douchewand of douchedeur, is onze droogdoek ook uitermate geschikt voor de wandtegels, wastafel of bad. Tot slot is deze multifunctionele droogdoek nog te gebruiken voor het drogen van uw auto.Onze droogdoek is compact met een afmeting van 40x40 centimeter en is zo eenvoudig op te bergen. Met een wateropname van 1200 gram/m2, kan onze doek tot wel 4 liter water opnemen!Besteladvies; Minimaal 2 droogdoeken per gezin.Let op: Hang de doek niet over de radiator om te drogen. Door de warmte van de radiator kan de structuur van de doek in de radiator branden.

€ 11,95

incl. BTW

€ 9,88 excl. BTW:
per stuk
Glazen tafelblad helder glas
Glazen tafelblad helder glas Onze tafelbladen worden standaard geleverd in gehard veiligheidsglas met geslepen randen. Standaard worden de hoekjes mee geslepen, maar deze zijn wel puntig. Tegen meerkosten is het mogelijk om de hoeken af te ronden in een radius van 3mm, 9mm, of 20mm. Dit is praktisch indien het glas een stukje over de tafel heen komt of als de tafel zelf ook afgeronde hoeken heeft.Optioneel zijn siliconen dopjes bij te bestellen. Deze worden op de tafel geplakt en voorkomen dat het glas gaat glijden of schuiven wanneer iemand er tegen aan loopt of stoot. Ons advies wanneer het glas volledig door de tafel wordt ondersteund:- 4mm: Max. 1300 x 700mm- 5mm: Max. 1500 x 900mm- 6mm: Max. 2000 x 1000mm- 8mm: Max. 2200 x 1200mm- 10mm: Max. 2500 x 1500mm- 12mm t/m 19mm: Geschikt voor alle afmetingenOns advies wanneer het glas beperkt wordt ondersteund:- 4mm: Niet geschikt bij beperkte ondersteuning, gebruik dikker glas- 5mm: Niet geschikt bij beperkte ondersteuning, gebruik dikker glas- 6mm: Niet geschikt bij beperkte ondersteuning, gebruik dikker glas- 8mm: Max. 1600 x 800mm- 10mm: Max. 2000 x 1000mm- 12mm t/m 19mm: Geschikt voor alle afmetingen
vanaf

€ 50,50

incl. BTW

€ 41,74 excl. BTW:
per m2
Glazen tafelblad gekleurd glas
Glazen tafelblad van gekleurd glas Onze tafelbladen worden standaard geleverd in gehard veiligheidsglas met geslepen randen. Standaard worden de hoekjes mee geslepen, maar deze zijn wel puntig. Tegen meerkosten is het mogelijk om de hoeken af te ronden in een radius van 3mm, 9mm, of 20mm. Dit is praktisch indien het glas een stukje over de tafel heen komt of als de tafel zelf ook afgeronde hoeken heeft.Optioneel zijn siliconen dopjes bij te bestellen. Deze worden op de tafel geplakt en voorkomen dat het glas gaat glijden of schuiven wanneer iemand er tegen aan loopt of stoot. Ons advies wanneer het glas volledig door de tafel wordt ondersteund:- 4mm: Max. 1300 x 700mm- 5mm: Max. 1500 x 900mm- 6mm: Max. 2000 x 1000mm- 8mm: Max. 2200 x 1200mm- 10mm: Max. 2500 x 1500mm- 12mm t/m 19mm: Geschikt voor alle afmetingenOns advies wanneer het glas beperkt wordt ondersteund:- 4mm: Niet geschikt bij beperkte ondersteuning, gebruik dikker glas- 5mm: Niet geschikt bij beperkte ondersteuning, gebruik dikker glas- 6mm: Niet geschikt bij beperkte ondersteuning, gebruik dikker glas- 8mm: Max. 1600 x 800mm- 10mm: Max. 2000 x 1000mm- 12mm t/m 19mm: Geschikt voor alle afmetingenLet op: I.v.m. de lichtinval kan de kleur op de foto's afwijken van de realiteit.
vanaf

€ 84,70

incl. BTW

€ 70,00 excl. BTW:
per m2
Rond glazen tafelblad extra helder glas
Rond glazen tafelblad op maat van extra helder glas bestellen Bij extra helder glas ontbreekt een stofje in het glas dat de groenige gloed veroorzaakt. Hierdoor is dit glas kristal helder en zijn de randen aanzienlijk minder groen. Doorgaans zijn deze licht blauw (afhankelijk van de glasdikte). Tafelbladen van extra helder glas bieden als voordeel dat licht gekleurde tafels zoals hoogglans wit door het glas heen ook echt wit zijn. Bij normaal helder glas kan de tafel groenig ogen.Onze ronde tafelbladen worden standaard geleverd in gehard veiligheidsglas met geslepen randen. Als extra bewerking kan er gekozen worden voor een facet-rand (sier-rand) aan de bovenzijde van de glasplaat.Optioneel zijn siliconen dopjes bij te bestellen. Deze worden op de tafel geplakt en voorkomen dat het glas gaat glijden of schuiven wanneer iemand er tegen aan loopt of stoot. Ons advies wanneer het glas volledig door de tafel wordt ondersteund:- 4mm: Max. ø1000mm- 5mm: Max. ø1200mm- 6mm: Max. ø1500mm- 8mm: Max. ø1700mm- 10mm: Max. ø2000mm- 12mm t/m 19mm: Geschikt voor alle afmetingenOns advies wanneer het glas beperkt wordt ondersteund:- 4mm: Niet geschikt bij beperkte ondersteuning, gebruik dikker glas- 5mm: Niet geschikt bij beperkte ondersteuning, gebruik dikker glas- 6mm: Niet geschikt bij beperkte ondersteuning, gebruik dikker glas- 8mm: Max. ø1200mm- 10mm: Max. ø1500mm- 12mm t/m 19mm: Geschikt voor alle afmetingen
vanaf

€ 295,25

incl. BTW

€ 244,01 excl. BTW:
per m2
Glas en spiegelreiniger 660ml
Glasreiniger  Strepen op ramen en spiegels zijn niet alleen lelijk maar kunnen ook het zicht naar buiten beperken. Met deze glasreiniger van Estlegno kunnen spiegels en glas streeploos gereinigd worden. De glascleaner is veilig in gebruik met gekleurd glas. Ook voor het snel reinigen van de glazen deur of auto ruiten. De glasreiniger is een reiniger wat ook te gebruiken is als actief schoonmaakmiddel.  Hoe gebruikt u de glasreiniger? De glasreiniger of spiegelreiniger op het te reinigen oppervlakte te spuiten. U kunt de reiniger met een pluisvrije doek of pluisvrij papier opwrijven. Het glas is direct streeploos en heeft een mooie glans.

€ 6,95

incl. BTW

€ 5,74 excl. BTW:
per stuk
  • Ruim aanbod in glas en spiegels
  • zenit.featuresBar.textSlide1
  • Klantbeoordeling: 9,2
  • zenit.featuresBar.textSlide2
  • Scherpe prijzen
  • zenit.featuresBar.textSlide3
  • Uitstekende kwaliteit
  • zenit.featuresBar.textSlide4