• zenit.featuresBar.textSlide1
  • zenit.featuresBar.textSlide1
  • zenit.featuresBar.textSlide0
  • zenit.featuresBar.textSlide0

18-04-2024

Transparant en veilig: alles wat je moet weten over glazen scheidingswanden

In de moderne wereld van kantoorontwerp en interieurinrichting zijn glazen scheidingswanden een stijlvolle keuze geworden. Scheidingswanden van glas bieden niet alleen een gevoel van openheid en ruimtelijkheid, maar dragen ook bij aan een professionele uitstraling en zorgen voor een natuurlijke lichtinval. Als je overweegt om glazen scheidingswanden toe te passen in jouw kantoor of interieur, dan ben je bij Glashandelonline.com aan het juiste adres. In dit artikel behandelen we de vijf meest gestelde vragen over glazen scheidingswanden, met speciale aandacht voor de combinatie van klikprofielen en gelaagd glas, waarbij wij een totaaloplossing bieden.

Waarom kiezen voor glazen scheidingswanden?

Glazen scheidingswanden bieden tal van voordelen, waaronder het creëren van een open en transparante werkomgeving, het bevorderen van natuurlijk licht, het minimaliseren van geluidsoverlast en het behouden van een gevoel van privacy zonder afzondering. Ze zijn ook veelzijdig en kunnen worden aangepast aan verschillende interieurstijlen en behoeften.

Wat zijn de voordelen van klikprofielen bij glazen scheidingswanden?

Klikprofielen vormen een belangrijk onderdeel van glazen scheidingswanden, omdat ze zorgen voor een veilige en stevige installatie van het glas. Ze bieden niet alleen structurele ondersteuning, maar maken ook een snelle en eenvoudige installatie mogelijk. Met klikprofielen kunnen glazen scheidingswanden op verschillende manieren worden gemonteerd, waardoor een flexibele en aanpasbare indeling ontstaat.

Waarom is gelaagd glas het ideale glas voor glazen scheidingswanden?

Gelaagd glas is een uitstekende keuze voor glazen scheidingswanden vanwege zijn veiligheid en duurzaamheid. Het bestaat uit meerdere lagen glas met een sterke kunststof tussenlaag, waardoor het glas bij breuk bijeen wordt gehouden en de kans op letsel wordt verminderd. Bovendien biedt gelaagd glas geluidsisolatie en thermische isolatie, waardoor het ideaal is voor gebruik in kantooromgevingen.

Hoe werkt de combinatie klikprofielen en gelaagd glas?

Klikprofielen bieden een perfecte oplossing voor het bevestigen van gelaagd glas in glazen scheidingswanden. Door het gebruik van speciaal ontworpen klikprofielen kan het gelaagde glas veilig worden gemonteerd, terwijl het toch gemakkelijk bereikbaar blijft voor onderhoud en eventuele aanpassingen. Deze combinatie zorgt voor een solide en aantrekkelijke oplossing voor het creëren van aparte ruimtes.Door de verschillende finishes is er altijd wel een afwerking wat in het interieur past, van aluminium tot mat witte klikprofielen. In het glas is er ook een keuze uit helder gelaagd glas, mat gelaagd glasgekleurd gehard gelaagd glas of helder glas met een matte privacy strook.

Hoe kunnen wij jou helpen met een glazen scheidingswandproject?

Een complete glazen wand, eventueel inclusief een glazen deur, is toch een behoorlijk project. Bij Glashandelonline.com bieden wij je een totaaloplossing voor glazen scheidingswanden, inclusief hoogwaardige klikprofielen en gelaagd glas van de beste kwaliteit. Ons team staat klaar om je te adviseren en te begeleiden bij elke stap van het proces, van meedenken met het ontwerp tot de levering van het gehele project.

Klikprofiel voor kantoorwanden
Dit veelzijdige klikprofiel (25 x 25 x 25 mm) heeft een vaste lengte van 6 meter en is speciaal ontworpen voor het vakkundig monteren van glazen (scheidings)wanden of kantoorwanden. Het klikprofiel wordt zakelijk toegepast, maar kan ook prima thuis gebruikt worden bij een scheidingswand van glas, eventueel met een glazen deur. Het klikprofiel kan zowel op de vloer als aan de muur bevestigd worden. Voor het plafond raden wij aan om een speciaal U-profiel met rubbers te gebruiken, zonder kliklijst. Door aan de plafondkant een U-profiel te gebruiken kan het glas in het plafondprofiel gestoken worden en daarbij rusten op het vloerprofiel. Daarna kunnen de rubbers worden geplaatst in het plafondprofiel, gevolgd door het aanbrengen van de kliklijst op het vloerprofiel. Tot slot worden de kliklijsten op de klikprofielen aan de muur aangebracht. Dit profiel wordt standaard geleverd zonder rubbers, omdat het klikprofiel compatibel is met verschillende glasdikten. Voor iedere glasdikte is een andere rubber nodig, u dient er rekening mee te houden dat deze apart bij besteld moeten worden. Bij het bestellen van de rubbers voor het klikprofiel kunt u aangeven welke glasdikte u gaat toepassen. De rubbers zijn beschikbaar per strekkende meter. Heel handig want zo kunt u bijvoorbeeld 6 meter klikprofiel bestellen en deze gebruiken voor meerdere glasdiktes.Let op: het klikprofiel is NIET geschikt voor badkamertoepassingen of als doorvalbeveiliging, enkel voor scheidingswanden in droge ruimtes. 

€ 97,95

incl. BTW

€ 80,95 excl. BTW:
per stuk
Klemrubber voor klikprofiel
Een klemrubber voor klikprofiel is cruciaal voor het veilig vastzetten van glas in het profiel. Let op; bij de bestelling van de profielen worden de klemrubbers niet meegeleverd en moeten apart besteld worden. Het klemrubber of beglazingsrubber is verkrijgbaar per strekkende meter en is afhankelijk van de glasdikte die u gaat toepassen. Hoe dikker het glas, hoe dunner het beglazingsrubber zal zijn. Dit artikel bestaat uit twee verschillende rubbers, die aan beide zijden van het glas worden geplaatst. Bij het bestellen van dit artikel kunt u de lengte van het klikprofiel of glas in meters rubber aangeven. De rubbers worden geleverd op een rol in de totaallengte en worden niet in losse stukken van een meter geleverd. Stel dat u 5 x een klemrubber besteld dan ontvangt u 5 meter van 1 rubber voor een kant van het glas en 5 meter van de andere rubber voor de andere kant van het glas op een rol. Bestellen gaat heel eenvoudig, kies de juiste glasdikte en bestel het aantal meter wat u nodig denkt te hebben.

€ 4,95

incl. BTW

€ 4,09 excl. BTW:
per stuk

Glazen scheidingswanden zijn niet alleen een keuze voor het oog, maar hebben ook een praktische en functionele waarde voor elk kantoor of interieur. Met de juiste combinatie van klikprofielen en gelaagd glas, kunnen wij een oplossing bieden die voldoet aan de specifieke behoeften en wensen van jouw situatue. 

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en ontdek de vele mogelijkheden van scheidingswanden of kantoorwanden van glas en de klikprofielen.

  • Ruim aanbod in glas en spiegels
  • zenit.featuresBar.textSlide1
  • Klantbeoordeling: 9,2
  • zenit.featuresBar.textSlide2
  • Scherpe prijzen
  • zenit.featuresBar.textSlide3
  • Uitstekende kwaliteit
  • zenit.featuresBar.textSlide4