• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Glazen balustrade kopen


Een glazen balustrade is niet alleen een mooie toevoeging aan uw huis, maar zorgt ook voor veiligheid. Bij Glashandelonline.com bieden we op maat gemaakte glazen balustrade voor zowel binnen- als buitengebruik. Of u nu een glazen balustrade voor uw vide, trapopgang, balkon, of binnenruimte zoekt, wij hebben de perfecte oplossing. 

Een glazen balustrade of glazen balkonhek creëert een gevoel van ruimte licht, in tegenstelling tot hout, steen of metaal, die ruimtes eerder afsluiten. Glas is tijdloos en past bij elk interieur. Als u een glazen balustrade overweegt, kunnen wij u begeleiden met deskundig advies en complete oplossingen voor balkon, dakterras of vide. 

Soorten glas voor glazen balustrades

Veiligheid staat voorop bij een glas balustrade. Daarom adviseren wij minimaal gehard-gelaagd glas voor balustrades.  Gehard gelaagd glas wordt volgens het bouwbesluit aanbevolen op hoogtes vanaf 1.20 meter. Deze glassoort is vijf keer sterker dan enkel glas en geschikt is voor extra zekerheid. De glasdikte is afhankelijk van de afmeting en de manier waarop het balustrade glas wordt gemonteerd. 

Mogelijkheden voor een balustrade van glas

Wij begrijpen dat het design van uw balustrade naadloos moet aansluiten op uw ruimte. Daarom bieden wij diverse bevestigingsmogelijkheden, van minimalistisch tot robuust. In samenwerking met gerenommeerde leveranciers kunnen wij u een breed scala aan balustradeprofielen en componenten aanbieden die voldoen aan de strenge regelgeving. 

Onze montagesystemen zorgen voor een langdurige betrouwbaarheid. We bieden profielen voor betonnen en houten vloeren, evenals stijlvolle RVS glasklemmen die op ronde of vlakke staanders kunnen worden gemonteerd. 

Wat zijn de voordelen van een glazen balustrade?

 • Minimalistisch en strak design
 • Veiligheid met gelaagd of gehard-gelaagd glas
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Eenvoudig te installeren
 • Ruimtelijk en licht
 • Weersbestendig voor verschillende windbelastingen
 • Diverse finishes beschikbaar

Wat is de juiste glasdikte voor een glas balustrade?

De juiste glasdikte voor een balustrade hangt af van verschillende factoren zoals de afmeting van glas, windbelasting, de ruimte en voorkeuren. Voor een balustrade met vloerprofiel of vloerglasklem adviseren wij minimaal 66.2 gehard-gelaagd glas.

Wat is de minimale glashoogte bij een balustrade?

Een vaak gestelde vraag is hoe hoog een balustrade van glas moet zijn volgens de veiligheidsnormen. Doorgaans is de voorgeschreven hoogte van een glasbalustrade 1000 mm. Als u de balustrade gaat toepassen op een hoogte vanaf 13 meter dan dient de minimale hoogte 1200 mm te zijn.

Wat is de maximale glasbreedte bij een balustrade?

Wij adviseren een maximale glasbreedte van 1300 mm of 55 kg voor een glas balustrade. De grootste van de twee is het maximum. Bredere glaspanelen zijn mogelijk, wij raden u dan wel aan om gebruik te maken van een mechanische tilhulp. Bij grotere glasplaten dient u rekening te houden met de functie en het gewicht van het glas i.c.m. met de situatie en de ondergrond.

Hoeveel weegt het glas voor een glazen balustrade?

Om het gewicht van het glas voor uw glasbalustrade te bepalen is er een handige formule. Om het gewicht te berekenen kunt u het beste eerst de vierkante meters van het glazen paneel berekenen. Dit doet u door lengte in meters x breedte in meters te berekenen.
Dan vermenigvuldigt u het aantal m2 met de glasdikte in millimeters (mm) en de uitkomst daarvan vermenigvuldigt u met 2,5 (kg).

Voorbeeld:
Als we uitgaan van een paneel 900 mm x 1200 mm in de opbouw van 55.2 (2 panelen van 5 mm met 2 lagen folie) dan werkt het als volgt:
Oppervlakte glas: 0.9 (mtr) x 1,2 (mtr) = 1.08 m2
Totale glasdikte incl. folies: 5 mm + 5 mm + 0,76 (0,38 mm per folielaag)= 10.76mm
Totaalgewicht: 1.08 * 10.76 * 2,5 = ca. 29 kg per paneel.

Zelf een balustrade plaatsen of een professional inschakelen?

Het installeren van een glazen balustrade is een eenvoudige klus als u een beetje handig bent. U kunt de installatie natuurlijk altijd over laten aan een vakman, als u twijfelt of het mogelijk is.

Bij het monteren wordt er een profiel op de vloer of tegen de zijkant gemonteerd en met gecertificeerde ankers voorgeboord. In de profielen plaatst u vervolgens de glasplaat volgens een stap voor stap instructie wat bij de profielen wordt geleverd. Tot slot plaatst u de rubber om het glas eenvoudig vast te zetten in het glas.

Wettelijke verplichtingen bij glazen balustrades

Onze balustrade systemen voldoen aan strenge regelgevingen EN1090-1, EN1090-3 en uitvoeringsklasse EXC3. Bij de balustrade systemen wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige metalen onderdelen voor een langdurige betrouwbaarheid. 

Daarnaast moeten balustrades volgens het bouwbesluit 2012 aan verschillende voorwaarden voldoen. In het bouwbesluit is onder andere omschreven wat de minimale hoogte moet zijn en welke lijnlast is vereist voor de gebruiksfunctie. Voor de meest actuele voorwaarden en normen verwijzen wij u naar de website van de NEN.

Voor de hoogte van een balustrade in het bouwbesluit kunt u dit artikel over de glashoogte bekijken.

Voor glas rondom een trap geldt volgens het Nederlands Bouwbesluit dat als een trap een hoogteverschil van meer dan 1 meter overbrugt, met een hellingshoek groter dan 2:3, dan bent u verplicht om tenminste aan 1 zijde een trapleuning of trap balustrade plaatsen. Deze moet tussen de 80 en 100 cm hoog zijn.

Waar kunnen glazen balustrades worden toegepast?

Glasbalustrades, glazen traphekken en glazen balkonhekken kunnen in verschillende ruimtes toegepast worden. Meer informatie over de functies in het bouwbesluit vindt u hier.

 • Publieke ruimtes zoals o.a.; Theater, bioscoop, restaurant, hotels, museum of een tribune bij een sportgebouw
 • Kantoren
 • Winkels
 • Woningen zoals o.a.; vide, windscherm, rondom trap

Wat kost een glazen balustrade?

Bij het maken van uw keuze voor een glas balustrade is de prijs uiteraard van belang. De prijs wordt bepaald door verschillende factoren, zoals afmeting van het glas, de glasdikte en de bevestigingsmaterialen. Op basis van de informatie welke wij van u ontvangen zullen wij een vrijblijvende offerte voor u uitwerken. 

Deze offerte zullen wij u doorsturen via mail en willen deze telefonisch aan u toelichten. Stuur ons gerust een e-mail met alle informatie en een foto van de huidige situatie.

Maatwerk voor uw project

Ons team staat klaar om met u mee te denken en te adviseren voor uw glazen balustrade op maat. Samen kijken wij naar de mogelijkheden en een ontwerp dat perfect aansluit op uw smaak en budget. Met een ruime keuze aan mogelijkheden vinden we altijd de juiste oplossing voor uw behoeften.

Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0162-454963 of mail je vraag naar info@glashandelonline.com. Wij staan altijd klaar om je te helpen.

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4