Spiegels zijn niet alleen heel praktisch maar geven jouw huis net dat beetje meer uitstraling en sfeer. Door de weerkaatsing van het natuurlijke licht lijkt de kamer ruimtelijker en lichter.

Behalve een standaard spiegel kun je ook een spiegel op maat in brons of grijs spiegelglas laten maken. Een grijze spiegel past heel goed in een strak en modern interieur zoals bijvoorbeeld een urban of industrieel interieur. Een bronzen spiegel heeft een iets warmere uitstraling en past daardoor prima in een werelds en bohemian interieur.

In welke ruimte kun je een spiegel gebruiken? 

1. Badkamer of toilet

Een heldere spiegel is onmisbaar in de badkamer. Ook met kleine vlakke spiegels als honingraat of spiegels als rand tussen tegels kun je je badkamer een luxe uitstraling geven. 

Spiegel voor in de badkamer

Een spiegel zonder lijst in een nis boven een inbouwtoilet toilet kan in het kleinste kamertje ook een groot effect geven. Een spiegel onzichtbaar bevestigen kun je eenvoudig met een blind ophangsysteem voor spiegels of met spiegel kit. 

Wil je liever geen kit gebruiken en vind je het niet erg dat je een ophangsysteem ziet dan kun je kleine spiegels ook met spiegelklemmen ophangen.

Heb je ook zo’n hekel aan beslagen spiegels in de badkamer? Gelukkig kun je er iets aan doen om condens te voorkomen. Door het plaatsen van een spiegelverwarming achter de spiegel wordt de spiegel opgewarmd en kan er geen condens meer ontstaan. Onze spiegelverwarming is energiezuinig en heeft een zelfklevende laag zodat hij eenvoudig aan de achterkant van uw spiegel geplakt kan worden.

2. Kledingkast

Krappe ruimtes en weinig flatteus licht, maar heel weinig mensen worden blij van pashokjes. Creëer een luxe paskamer thuis door een passpiegel in een inloopkast te plaatsen. Helaas heeft niet iedereen de luxe van een eigen inloopkast, maar je kunt ook makkelijk een mooie spiegel op maat aan de binnen- of buitenkant van je kledingkast plaatsen.

Ronde spiegel

3. Woonaccessoire in woonkamer of slaapkamer

De spiegel als woonaccessoire is weer helemaal terug. Grote ronde spiegels zonder lijst of met een omlijsting op maat zijn een echte blikvanger in je interieur. Door juist een spiegel te kopen in de kleur brons of grijs past het helemaal in je eigen woonstijl. Of jouw woonstijl nu Urban of Bohemian is, er is altijd wel een spiegel die in jouw interieur past. 

Combineer een aantal spiegels in verschillende groottes bij elkaar en je hebt gelijk een leuke wandvulling!

4. Hal, van plafond tot vloer

Als je in de hal een grote wandspiegel op hangt dan kun je nog even een snelle blik op je outfit werpen voor je de deur uitgaat. Wat dacht je van een spiegel op maat, van plafond tot vloer? Niet alleen heel chique, maar het geeft ook een heel ruimtelijk effect. Door de randen te laten slijpen kun je de wandspiegel zonder lijst op de muur plaatsen.

Voor een meer robuuste look kun je er ook een frame van sloophout of steigerhout omheen maken. Een leuk DIY project!

5. Smart Mirror, oftewel een doorkijkspiegel

De spiegel als gadget! Hoe handig is het dat je TV kunt kijken en vervolgens tijdens het tanden poetsen op de hoogte gebracht kunt worden wat het weer vandaag gaat worden. Dat kan met een smart mirror!

Voor een smart mirror wordt een doorkijkspiegel gebruikt. Een van onze klanten heeft achter een doorkijkspiegel een VA monitor met 300cd/m2 geplaatst en dan krijg je onderstaand resultaat. Hoe leuk is dat!

Smart Mirror

Onze tip; bedenk van tevoren goed wat je wilt zien in de spiegel want een bronzen spiegel of grijze spiegel geven wel sfeer maar kunnen ook een vertekend beeld geven. De spiegels in kleur zijn dan ook niet geschikt om bijvoorbeeld make-up bij te werken.

Ben je er nog niet helemaal uit welke spiegel het beste past in jouw situatie of interieur? Je kunt nog meer inspiratie op doen op websites zoals vtwonen of blogs van interieurstylistes.

Vind je online spiegels bestellen toch een beetje eng? Wij helpen je graag bij het maken van een juiste keuze voor een spiegel op maat.